Szórakozás

Így készült a CGI Luke Skywalker

Megosztom:

Mark Hamill visszatért a The Mandalorian 2. évad fináléjában.

CGI nélkül

Természetesen Hamill már a hatvanas éveiben jár, így nem játszhatta Luke-ot A Jedi visszatéres külsejével. Ehelyett a The Mandalorian az öregedésgátló technológiát és egy stand-in színészt (Max Lloyd-Jones) használt, hogy visszahozza Luke-ot. A végeredmény némileg megosztó volt a vizuális effektek tekintetében, néhány rajongó panaszkodott Luke szokatlan megjelenésére, de a történet szempontjából, hogy Luke Groguért jött, tökéletesen működött.

Forrás: Screen Rant

A Disney készített egy dokumentum filmet, amiben láthatjuk, hogy hogyan készült a sorozat. A második része pedig Mark Hamill és Luke visszatérésére koncentrál. Végigveszik, hogy hogyan sikerült visszahozni a szerepbe a színészt, és miként is sikerült megfiatalítani. A technikához számtalan korábbi felvételt használtak fel, nemcsak a filmekből, de például interjúkból is, amik annak idején készültek a még fiatal Hamillal. A deep fake technikához minél több felvételre van szükség, hogy hitelesebbek legyenek az arckifejezések.

Max Lloyd-Jones és Hamill is forgatott, utóbbi kétszer is, egyszer a forgatáson, egyszer pedig egy speciális berendezés előtt, ami segített átvinni a mimikáját a fiatalabb színészre.

Sokan kritizálták Luke megjelenését a Mandalorianben, például a szájmozgás nem volt tökéletesen szinkronban, de az egyértelmű, hogy különleges és felejthetetlen pillanat volt.

Forrás: Screen Rant

Megosztom: