Bulvár

Beatrice hercegnő szerint, a diszlexiának is van előnye

Megosztom:

Mindig is nehezebb volt neki a tanulás, mint másoknak.

A férje is diszlexiás

Beatrice hercegnő maga is diszlexiával küzd, és őszintén beszélt arról, hogy komoly tanulási nehézségei voltak gyerekként. Mégis ajándékként nevezi a betegségét, mert így megtanult küzdeni a dolgokért, és az sem bánja, ha a gyerekeinek is lenne majd.

A brit királyi hercegnő szerint ma nem lenne az aki, ha nem lenne diszlexiás, és sok jó dolgot köszönhet a betegségnek. Beatrice hercegnő kicsit mindig is kirívott bátorságával a nemesek közül, az esküvői ruhájának is olyan fazonút választott anno ami nem takarta el a műtéti hegeket amikor 12 évesen meg kellett műteni a hátát, mindig is támogatta a betegeket és számtalan területen jótékonykodik.

9.a sorban

Beatrice (33) , András yorki herceg és Sára yorki hercegné legidősebb gyermeke, Erzsébet királyné unokája, és jelenleg 9. az örökösi rangsorban. A hercegnő férje is diszlexiás, így van rá esély, hogy születendő gyermekük is örökölni fogja a kórt. A diszlexia olyan tanulási nehézség, mely nehezíti a betűk felismerését és így olvasási, írási gondokat okoz. Számtalan színész is diszlexiás, mégsem érződik rajtuk.

Azzal, hogy Beatrice hercegnő nyíltan felvállalja betegségét, csak kiáll egy újabb jóügy mellett, és megmutatja, hogy a rangtl eltekintve, a királyi családban is ugyanolyan hétköznapi emberek vannak, mint mindenki más.

Forrás: CNN

Megosztom: