Szórakozás

Hogyan kapja vissza Pókember a titkos identitását a képregényekben?

Megosztom:

Így történt a comic bookban.

Nem volt túlzottan kedvelt történet

A Pókember: Nincs hazaút első előzeteséből kiderült, hogy Peter Parker szeretné visszakapni a névtelenségét, ezért Doctor Strange-hez fordul. A képregényekben egy kicsit másként zajlik le a lelepleződése, nézzük meg, ott mi történik.

Eredetileg Peter Parker szándékosan fedte fel a titkos kilétét a világ előtt, hogy segítsen Tony Starknak népszerűsíteni a Szuperhős regisztrációs törvényt. Nem sokkal később a Vezér megpróbálta megölni Petert, és halálosan megsebesítette May nénit. Ez vezetett a vitatott One More Day történethez, amelyben Peter üzletet kötött Mephisto démonnal, hogy megmentse May néni életét, a Mary Jane-nel kötött házasságának árán. Mivel, hogy inkább alkut kötött, mintsem hogy szembe nézzen tettei következményeivel, sokan nem szerették a One More Day-t. 

Próbálták menteni a menthetőt

A Marvel Comics főszerkesztője, Joe Quesada megpróbálta megoldani ezeket a problémákat egy folytatással, aminek a címe: One Moment in Time, ami megmutatta, hogyan alakult Peter és Mary Jane esküvője, és hogyan felejtette el a világ Pókember kilétét a Polgárháború eseményei után az új idővonalon.

A képregényben kiderült, hogy Mary Jane halálosan megsebesült, miután megpróbálta megvédeni Anna nagynénjét egy második bérgyilkostól, akit a Vezér küldött, hogy kiirtsa Pókember egész családját. Amikor Mary Jane-t elküldte Doctor Strange-hez kezelésre, Peter megkérdezte a Legfőbb Varázslót, hogy tud-e olyan varázslatot, ami átírja a valóságot, hogy senki ne emlékezzen rá, hogy ő Pókember. Miután konzultált Tony Starkkal és Reed Richardsszal a Fantasztikus Négyesből, Doctor Strange beleegyezett, hogy segít, és Peter és MJ kivételével mindenki elfelejtette, hogy ki Pókember, még akkor is, ha már ismerték Peter titkos kilétét, mielőtt felfedte magát a világnak. 

Ezért is volt külön merész lépés a Marveltől, hogy azt a sztorit vette elő, amit sokan megvetnek. Igaz, még nem tudjuk, hogy a filmben pontosan hogyan alakulnak majd a történések, de már nagyon kíváncsiak vagyunk.

Forrás: Screen Rant

Megosztom: