forrás: pinterest
Bulvár

Így emlékezünk a francia színészóriásra

Megosztom:

A színész 88 éves volt.

Újabb filmes ikont veszettünk

88 éves korában elhunyt a francia filmvilág egyik legikonikusabb alakja, a színész, producer Jean Paul Belmondo.

A színészt otthonában érte a halál, ahol békés körülmények között hunyt el. Mióta 2009-ben túl volt egy stroke-on, azóta gondok voltak az egészségével és a filmjátszástól is visszavonult. Belmondo kereken 100 filmet hagyott maga után hátra örökségül és 40 színpadi szerepet. Jean- Luc Godard Kifulladásig c. filmjében nyújtott alakításával nemzetközi hírnévre tett szert.

Viharos magánélet, óriási filmes sikerek

Belmondo főleg rosszfiúkat alakított a filmvásznon de azt olyan sármmal tette, ami a francia újhullám egyik meghatározó alakjává emelte őt. Együtt emlegették James Deannel, Marlon Brandoval, és Humphrey Bogarttal. Belmondo szebbnél-szebb nőkkel randevúzott, 2szer volt nős, és 4szeres apa volt összesen. Legkisebb lánya Stella, még csak 17 éves.

Belmondot az egész világ gyászolja, és még Quentin Tarantino is bevallotta, hogy olyan ikonikus alaknak tartotta a színészt, hogy az egyik filmbeli karakterét róla mintázta anno. Jean-Paul Belmondot barátja, Alain Delon is és Franciaország miniszterelnöke Emmanuel Macron is saját halottjaként gyászolja, a francia nép pedig a színész otthona előtt teheti tiszteletét és róhatja le gyászát. A temetés pénteken délelőtt lesz, Párizsban, a Saint-Germain des Prés templomban.

Forrás: The Guardian

Megosztom: