Élet

Kiszivárgott felvételeken látható, ahogy a tálibok ünnepelnek, miután lefejeztek egy afgán katonát

Megosztom:

Csak erőszakról hallani Afganisztánból.

Más mondanak, és mást tesznek

Felvételek készültek arról, ahogy a tálibok kivégeznek egy afgán katonát, majd ünnepelnek, miközben a hajánál fogva tartják a levágott fejet.

A 36 másodperces videón az látható, hogy hat harcos veszi körül a katonát, öt puskával felfegyverkezve, míg egy férfi két véres kést szorongat. A hetedik személy rögzítette a filmet, amit a Washington Examiner szerzett meg. A felvételen hallani lehet, hogy a férfiak azt skandálják „Mujaheddin!”, ami egy kifejezés a hitük nevében harcoló muszlimokra.

Úgy vélik, hogy a videót körülbelül egy hete tették közzé egy privát tálib chat-szobában, bár az nem világos, hogy mikor történt a gyilkosság.

Az áldozat feltehetően afgán katona, mert sötétzöld egyenruhát viselt, ami megfelel az amerikaiak által a nemzeti hadseregnek választott típusnak.

“Senkinek sem lesz baja”

A felvételek akkor kerültek elő, amikor a tálibok megpróbálták megnyugtatni a nyugati vezetőket. A szóvivőjük azt mondta: „Szeretnénk biztosítani a nemzetközi közösséget, beleértve az Egyesült Államokat is, hogy senkinek sem lesz baja. Nem akarunk sem belső, sem külső ellenséget.”

De ezután két újságíró Afganisztánban borzasztó képeket osztott meg sérüléseiről, és azt állították, hogy a tálibok letartóztatták és megverték őket, csak azért, mert a munkájukat végezték. Neamat Naqdi és Taqi Daryabi, akik a helyi Etilaat Roz újságnak dolgoznak, elmondták, hogyan tartóztatták le, gyalázták és rúgták őket, mert beszámoltak a kabuli tüntetésekről, miután bejelentették, hogy az új tálib kabinetnek egyetlen női tagja sem lesz.

Naqdi szerint azt mondták nekik: „Szerencsések, hogy nem lefejezték őket.”

Forrás: Metro

Megosztom: