Egyéb

Hogyan vigyázz kutyádra a napi ingázás során

Megosztom:

Sokan tartanak attól, hogy a kutyájukkal tömegközlekedjenek.

Ha vagy annyira szerencsés, hogy kutyabarát munkahelyed van, és nem kell őt magára hagynod (utóbbiról itt írtunk, hogy hogyan tedd), akkor is rengeteg problémával szembesülhetsz a napi ingázás során. A legtöbb tömegközlekedési eszköz nem túl kutyabarát, főleg ha nagyobb testű blökid van (tapasztalatból mondom).

BKK

Egyre több ember választja kutyával a tömegközlekedési eszközöket. A BKK járatain a kisebb kutyákat szállító boxokban is szállíthatod, vagy akár táskában is. Ha kézben viszed, akkor kötelező nekik a póráz és a szájkosár, valamint ekkor jegyet is kell váltanod nekik. Nagytestű kutyáknak is kötelező a póráz és a szájkosár, valamint a jegy is.

A kutyáknak vehetsz teljes árú BKK vonaljegy, vagy havi bérletet is válthatsz.

Tippek az ingázáshoz

Ha messzire kell utaznod vele, érdemes hozzászoktatnod a kutyát az ingázáshoz. Eleinte lehet ideges, akár félhet is. Kezd kicsiben, válassz egy viszonylag üres járatot, menjetek csak pár megállót. Így látni fogod, hogy hogyan viseli, szükség van-e gyakorlásra, vagy azonnal nekivághatsz egy hosszabb útnak.

Érdemes előtte elvinned sétálni, hogy elvégezhesse a dolgát az utazás előtt.

Ha metróval közlekednél nagyon figyelj a mozgólépcsőre, mert becsípheti a mancsát, súlyos sérülést okozva. Válaszd a liftet inkább, ha van. Vagy vedd fel a kutyád, esetleg lépcsőzz fel vele az álló mozgólépcsőn. Ha csúcsidőben kell nagytestű ebbel utaznod, és nincs lift, érdemes kerülőutat választanod, és hanyagolni a metrót.

Szánj több időt az utazásra. A kutyádnak minden új hely érdekes lesz, sok szaglászni valóval, így elfordulhat, hogy több időre lesz majd szükségetek.

Mi legyen az irodában?

Fontos, hogy körbekérdezz, zavar-e valakit a kutyád. Ha van allergiás esetleg, akkor sajnos, otthon kell hagynod a kedvenced.

Érdemes készíteni neki egy kis vackot, ahol meghúzhatja magát, vidd el a kedvenc plédjét, vagy játékát, hogy magáénak érezze az új helyét.

Figyelj rá, hogy a kutyád hallgasson rád, ne ugráljon az emberekre, ne ugasson, és persze, ne legyen agresszív.

Keress a környéken olyan helyet, ahová leviheted, ahol tud pisilni, és egy kicsit mozogni napközben. A legjobb erre egy kutyafuttató, de egy park vagy egy kis séta is megteszi. Ha úgy érzed, hogy már nem bírja úgy a várakozást, vidd le egy kicsit, hogy megnyugodjon.

Megosztom: