forrás: pinterest
Egyéb

A bio minden esetben jobb?

Megosztom:

Pro és kontra.

Érdemes mérlegelni

A bio és organikus ételek magasabb áron kaphatóak és jóval egészségesebbnek mondottak, mint a nem bio társaik. De a bio valóban minden esetben jobb? Ezt jártuk körbe.

Kevesebb méreganyag

A bio élelmiszerek valóban magasabbak antioxidánsokban és kevesebb méreganyag van bennük. Az sem hátrány, hogy kevesebb a növényvédőszer maradvány rajtuk.

Más az íz

A bio élelmiszereknek sokszor eltérő ízük vannak a nem bio társaikhoz képest, ami ne mindig azt jelenti, hogy finomabb is. A termesztési körülmények is eltérőek, így mindenki tapasztalja ki, hogy melyik ízlik neki jobban.

Permetmentes

A bio élelmiszerek permetmentesek, ugyanakkor a nem bio termékek között is vannak olyanok, amik természetes módon véettek a mesterséges szerektől. Az ananász, a hagyma, az avokádó, mind olyan étel ami a sok rétegének ,kemény héjának köszönhetően megvédi az ételt a mesterséges anyagoktól.

Drágább

Nem mindenesetben éri meg többet fizetni valamiért, csak mert rá van írva, hogy bio. Sokszor elég ha csak alaposan megmossuk otthon az ételt, és úgy fogyasszuk el, így semmi hátrányunk nem származik abból, hogy az nem bio.

Trendi

A bio és organikus táplálkozás egy modern trend, ami inkább az életmódhoz kötődik, hiszen csak tartósan van értelme. Régen, nem volt ilyesmi, a zöldségeket, gyümölcsöket a földről szedték nagyanyáink, és szimplán csak megmosták majd esetenként megfőzték, mellyel egyben fertőtlenítették is azt.

Forrás: Cnet

Megosztom: