Élet

Egyre több fiatal retteg a klímaváltozástól

Megosztom:

Tartanak a bolygó jövőjétől.

Személyes ügyként kezelik

Egyre több fiatal aggódik a globális felmelegedés miatt. Egy új felmérés szerint pedig egyre kevesebben terveznek gyereket vállalni, mert úgy érzik, hogy a klímaváltozás bizonytalanná teszi a jövőjüket.

A megkeresett fiatalok közel 60%-a azt mondta, hogy nagyon aggódik vagy rendkívül aggódik. Több mint 45%-a szerint az éghajlattal kapcsolatos érzéseik befolyásolják mindennapi életüket. Háromnegyedük szerint a jövő ijesztő. Több mint fele (56%) azt gondolja, hogy az emberiség halálra van ítélve.

Kétharmada számolt be arról, hogy szomorú, fél és szorong. Sokan félelmet, haragot, kétségbeesést, bánatot és szégyent éreztek – valamint reményt.

Egy 16 éves fiatal azt mondta: “A fiataloknál más a helyzet – számunkra a bolygó pusztulása személyes ügy.”

10 ország vett részt benne

A 10 országban (Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Egyesült Államok, Ausztrália, Portugália, Brazília, India, Fülöp-szigetek és Nigéria) végzett felmérést a Bath Egyetem vezette öt egyetemmel együttműködve. Ez volt a legnagyobb kutatás a maga nemében, 10 000 16 és 25 év közötti személyt kérdeztek meg.

A válaszolók közül sokan érzékelik úgy, hogy nincs jövőjük, és a kormányok nem tudnak megfelelően reagálni. A politikusok és a felnőttek elárulják őket, figyelmen kívül hagyják a problémát.

Az éghajlatváltozás miatti krónikus stressz növeli a mentális és fizikai problémák kockázatát. És ha súlyos időjárási események még inkább súlyosbodnak, a mentális egészségre gyakorolt ​​hatásuk elkerülhetetlen lesz.

A jelentés szerint a fiatalokat különösen érinti az éghajlati félelem, mind pszichésen, társadalmilag és fizikailag is.

Forrás: BBC

Megosztom: