forrás: pinterest
Egyéb

Milleniumi gondolatok a jövőről

Megosztom:

Az energiatermelés még nagyobb lesz.

Segítő robotok

Belegondoltunk már valaha abba, hogy akik idén lesznek 40 évesek azok az első milleniumi generációhoz tartoznak? Ebben a nemzedékben nagyon sokféle pozícióban megtalálható ember, az alkalmazottaktól a főnökségig. Azoknak pedig, akik 33 és 40 év között vannak, rengeteg modern kérdéssel kell szembenézniük.

Pl: A globális klímaváltozástól a modernkori Bitcoin bányászatig. A helyzet az , hogy minden újfajta tudományos felfedezés a jövőben nagyobb energiafogyasztást fog eredményezni amit hosszú távon be kell osztani. Németországban például a tavalyi évben, a szélenergiával előállított elektromosság kapacitása megegyezett, százalékos arányait tekintve, a szénből nyert elektromosságéval.

Viszlát benzin

Ha az autóipart nézzük ott is nagy változások zajlanak most is épp. 2030-ra nagy valószínűséggel már nem fogunk tudni olyan autót venni ami hagyományosan benzinnel működik, mert az eletromos autók fogják a piacot teljes egészében átvenni, legalábbis a kínaiak szerint.

Bár a világnak még mindig vannak olyan tájai, ahol nagy szegénység van és akár az elektromos áram bevezetése is luxusnak számít, durva becslések szerint, 2100-ra a világ energia össztermelése négyszerese lesz a mainak. 2030-ra pedig szintén minden iparágban várhatóan lesz egy robot, ami segíti majd az emberek munkáját, akár egy robotpilóta a mai pilóták feladatait.

Forrás: Forbes

Megosztom: