Egyéb

Így javíthatod a sminked egyszerűen

Megosztom:

Vannak sminkhibák, amik megkeseríthetik az életed.

Egyetlen apró mozdulat és kezdheted az egészet elölről. Hoztunk néhány ötletet, hogy hogyan takaríts meg időt sminkelés közben.

Csomós szempillaspirál

A szempillaspirál csak három hónapig tart, tehát ha a tiéd ennél idősebb, akkor a csomósodás annak köszönhető, hogy túljutott a legjobb időszakán.

Ha nem tudod lecserélni, a fejet nedvesítsd meg egy kis micellás vízzel, majd úgy vidd fel a festéket a szempilláidra. A tövektől a végekig fésüld és kicsit mozgasd közben, így jobban elkerülheted a csomókat.

Szempillaspirál foltok

Egy apró vattára tegyél micellás vizet, majd nyomd a folt fölé, és óvatosan töröld le. Lehet, hogy a szemsminked is javítanod kell utána egy kicsit.

Ha a folt kicsi, várd meg még megszárad, majd egy fültisztító pálcikával könnyedén letörölheted.

Szemceruza problémák

Talán az egyik legbosszantóbb a nem egyenletes, vagy elmosódott szemceruza. Az arc többi része előtt készítsd el a szemsminket, hogy a hibák eltüntetése ne okozzon további kárt a sminkben.

Szintén javíthatod micellás fültisztító pálcikával vagy vattával, de figyelj rá, hogy ne legyen túl nedves.

Dörzsöld szárazra egy törlőkendővel, mielőtt rögzítenéd a szemhéjfestéket.

Egyenletlen alapozás

Akár a teljes fedést szereted, vagy a kevés alapozót, senki sem akarja, hogy a bőre foltos legyen. Nehéz lehet megjósolni, hogy mennyi alapra van szükségünk; ez olyasmi, ami gyakorlattal tudatosul. Tehát ha túl sok alapozót tettél fel, egyszerűen nedvesíts meg egy tiszta szivacsot, préseld ki belőle a felesleges vizet. Majd dörzsöld át a szivaccsal az arcod, hogy felvegye a felesleges terméket.

Miután elérted a kívánt megjelenést, használj fixáló sprayt.

Forrás: Metro

Megosztom: