forrás: pinterest
Egyéb

Tippek, ha hamar elillan a parfümöd!

Megosztom:

Parfümözési kisokos, hogy tovább tartson az illat.

A hosszan tartó parfümözés titkai

Mindannyian ismerjük azt az örömteli érzést, amikor rátalálunk egy olyan parfümre ami elvarázsol minket és az orrunknál fogva vezet, amíg a kosarunkban nem landol. Lehet nívósan márkás, de lehet akár egy kevésbé drága illat is, a lényeg maga a finom illata. Sokan azt hiszik, hogy annál tovább tart egy parfüm illata a bőrünkön, minél drágább volt a termék, de ez nem így van. Sok dolgon múlik, hogy egy parfüm minél tovább illatozzon bőrünkön de ezeknek nincs köze az árához.

Ahhoz, hogy egy illat tartós maradjon rajtunk az alábbi dolgokra figyeljünk!:

Kevés az intenzitása

Sokszor csalóka lehet amikor befújjuk a tester csíkot a boltban, mert az első pár percben intenzíven érezhetjük a parfüm illatát, de ez hamar elillanhat. Érdemes megnézni a parfüm összetevőit, és olyat választani, amiben magas az aránya (legalább 30%) a fejillatnak. Továbbá, nem érdemes egy évnél tovább használni egy parfümöt, és érdemes száraz, hűvös helyen tartani, ha nem akarjuk, hogy hamar elmenjen az illatanyag belőle.

Nem illik a bőrödhöz

Talán nem meglepő, hogy ugyanaz a parfüm máshogy hathat másokon, mint rajtunk. Ennek a bőrünk eltérő illata az oka. Ha valakinek kevésbé száraz a bőrtípusa, akkor az illetőn jobban fog hatni az illat is. Ha szárazabb a bőrünk, érdemes bekenni semleges illatú testápolóval vagy vazelinnel, és sokkal jobban fog érződni az illat. Amint egy parfüm a bőrünkre kerül, kémiai reakcióba kezd vele, és az elpárolgásának intenzitása és időtartama is függ a bőrünk típusától. Ezért nehéz megtalálni a hozzánk illő parfümöket.

Rosszul fújjuk

Tévhit, hogy közvetlen a bőrünkre kell fújni a parfümöt, sokkal inkább a levegőbe érdemes, és álljunk alá, mintha egy illatfelhő lenne. Sose dörzsöljük a bőrünbe a parfümöt, inkább finoman paskoljuk, de az se baj, ha magától hagyjuk beivódni azt.

Rosszkor fújjuk

Igen, az is lényeges, hogy a nap melyik szakában fújjuk be magunkat. Érdemes ezt zuhanyozás utánra időzíteni, hosz ilyenkor még nedvesebb a bőrünk, az illat befogadásához. A meleg víz hatására kitágulnak a pórusaink és ez a parfümnek is kedvező a bőrünkön.

Meleg részekre kerüljön

A parfüm azokon a testrészeinken hat a legfinomabbnak, amiknél érződik a pulzusunk. A nyakunk, a csuklónk, a fülünk mögött, a dekoltázsunk, ezek mind olyan helyek, amik a vékonyabb bőr és a vénák miatt jobbak a parfümözéshez.

Forrás: Glamour

Megosztom: