forrás: pinterest
Egyéb

Ilyen a Facebook okos szemüvege

Megosztom:

A Ray-Ban és a Facebook szerelemgyereke, egy divateszköznek tűnik elsőre.

Az okosszemüveg leváltja az okosórát?

A Facebook és a Ray-Ban összefogott, hogy megalkossanak egy olyan okosszemüveget, ami első pillantásra egy hagyományos napszemüvegnek tűnhet csupán.

Viszont sokkal több rejlik benne. A különleges szemüveg, Ray-Ban Stories névre lett keresztelve és gyakorlatilag olyan tudása van, mint egy okostelefonnak. Képet és hangot is lehet vele rögzíteni, 2 kamerával van felszerelve, és természetesen, telefonálásra is alkalmas.

Pont ezért elképesztő, hogy az okoskütyü, tényleg csak egy sima szemüvegnek néz ki. Első, de még második pillantásra is. Aztán ha alaposabban megnézzük, lehet látni a 2 kamera helyét az elülső fronton, de ezek gyönyörűen és szinte észrevétlenül illeszkednek a designba. A kamerái 5 megapixelesek, és ha ez még nem lenne elég, beépített hangszóróval is rendelkezik a szemüveg, természetesen.

A kütyü furcsasága talán az, hogy mivel egy napszemüvegnek kinéző divateszközről van szó, amit célnak megfelelően is hordhatunk, de ha mégis kameraként és fényképezőgépként tekintünk rá, akkor gyakorlatilag bárkiről, bárhol készíthetünk felvételeket, anélkül, hogy a másik azt észrevenné…Azért ebben van némi beteges furcsaság, de reméljük, jóra használják majd. :S A szemüveg ára 299 Dollár lesz, ami olyan 90 ezer Ft-nak felel meg. Arról még nincs infó, hogy itthon is kapható lesz-e a szemüveg.

Forrás: HVG

Megosztom: