forrás: pinterest
Szórakozás

Meglepő filmes tények, amikre soha nem gondoltunk volna

Megosztom:

Kulisszatitkok a filmek világából

Rögtönzések is elsülhetnek jól

A filmgyártás szépségei közé tartoznak a kulisszák mögötti rejtélyek és titkok is, vagy a váratlan események, amik felmerülhetnek a forgatás közben. Ezeket általában csak a színészek és a stáb tudják. Ha kitudódik egy ilyen fan fact, akkor az mindig igazi csemege a filmrajongóknak, és sokszor még a filmnek is új arcot tud adni. Ilyen filmes érdekességmorzsákat gyűjtöttünk most össze Nektek. 🙂

Pókember 1.

Az első Pókember filmben, mikor még Tobey Maguire játszotta a főhőst, el kellett játszania, hogy az ebédlőbeli jelenetben elkapja Mary Jane tálcáját és az összes arról a levegőbe repülő ételt, amikor a lány megcsúszik a padlón. Ezt a jelenetet nem kevesebb, mint 156-szor kellett felvenni mire sikerült, ugyanis Maguire valóban elkapta végül a levegőbe szálló ételeket. Nem használtak a jelenetkor CGI-t és összevágás sincs. Azt a trükköt azonban bevetették, hogy a színész kezéhez ragasztották a tálcát, hogy csak az ételekre kelljen figyelnie elkapáskor. 156.-jára tehát sikerült neki.

Mátrix

Minden Mátrix film azzal a jelenettel nyit, hogy zöld, kódszerű csíkok futnak a háttében, amik a digitális világot jelképezik. Ezt a film egyik belső stábtagja találta ki, Simon Whiteley, aki nem máshonnan merítette az ihletet, mint felesége japán sushi receptkönyveiből. A karakterek amik a háttérben esőszerűen hullanak, azok valójában japán karakterek a receptkönyből.

Keresztapa

Abban a jelenetben mikor Don Corleone négyszemközt beszélget Bonaserával, miközben egy macskát simogat, a macska rögtönzött szereplő volt. A rendező, Francis Ford Coppola látta meg a macskát az udvaron random a forgatáson, majd kiment, megfogta és Marlon Brando kezébe nyomta. Így született az ikonikus jelenet.

Toy Story

Ma már elképzelhetetlen lenne ha nem így hívnák, de bizony Buzz Lightyear neve eredetileg más lett volna a mesében. Lunar Larry-ként hívták volna az eredeti elképzelések szerint, és egy kicsit a design-ja is más lett volna. Végül azért lett Buzz, mert így szerettek volna a készítők tisztelegni Buzz Aldrin űrhajós előtt, aki Neil Armstonggal a Holdon járt 1969-ben, az emberiség történetében először.

Harcosok Klubja

David Fincher rendező elárulta, hogy mikor Los Angelesbe költözött , sehol nem tudott egy jó kávét inni, mert mindegyik pocsék volt Aztán ahogy betört a Starbucks kávézólánc, mindenhol ott voltak. “Egy sarkon is legalább 3 volt, ami meg már kezdett a másik végletbe átmenni. De a kávéjuk ízlett, szóval kedvelem őket.”-nyilatkozta Fincher. A Harcosok klubjában is megtalálhatóak olyan jelenetek ahol a héttérben megbújik egy-egy Starbucksos pohár, utalva ezzel egy fricskaként a kávézó franchisera, de a Starbuckstól külön engedélyt kért előtte ehhez, és ők boldogan mondtak igent.

A Gyűrűk Ura-Két Torony

Viggo Mortensen fájdalma nagyon is valódi volt a film azon jelenetében, mikor Aragorn belerúg egy sisakba és felordít a gyász fájdalomtól. A rendező, Peter Jackson szerint rengetegszer kellett felvenni azt a jelenetet mert nem volt elég hiteles, végül egy utolsó felvétellel még próbálkoztak, amikor is olyan jól sikerült a fájdalom imitálása, hogy végre elégedett volt a rendező a jelenettel. Az oka, az volt, hogy valójában eltörte 2 lábujját Viggo Mortensen a jelenet közben, amitől a fájdalma valódi lett. Ez került be a filmbe is.

Ének az esőben

Gene Kelly beteg volt a forgatás alatt. Az Ének az esőben musical emlékezetes jelenetében, ahol Gene Kelly a lámpaoszlopra felmászva táncol, énekel és nagyon szerelmes, ott valójában a színész 2 jelenet közt teljesen el volt szigetelve és egy fekete vitorlásvászonba volt beburkolózva, hogy addig se fázzon. Minden alkalommal amikor kijött a napra, próbálta magából kiizzadni a betegséget. Másfél nap volt felvenni azt a jelenetet.

Cápa

Az az ikonikus mondat ami elhangzik a filmben “Szükséged lesz egy nagyobb hajóra”, az eredetileg csak a stábtagok közti vicc volt. Mindig ezt mondták, amikor valami rosszul sült el a forgatáson, vagy késett a reggeli, vagy bármi nem úgy alakult, ahgy tervezték. Rob Scheider is random bemondta ezt a mondtatot csak úgy a jeleneteiben poénból, végül az egyiket benne hagyták a kész filmben, mert oda pont illett is.

Forrás: Independent

Megosztom: