Élet

Milyen hatással van testünkre ha sokáig nem szexelünk?

Megosztom:

A testi kapcsolat hiánya.

Mindenki megtapasztalja néha. De a jó hír, hogy nem tart örökké

A testi kapcsolatnak számos jó hatása van egészségünkre, ezt már többször is bebizonyították. Tényleg a világ egyik legjobb dolga szeretkezni, de vannak olyan életszakaszok amikor viszont egyszerűen ez kimarad.

Ha huzamosabb ideig nem lepedőakrobatikázunk, akkor sajnos bizonyos elvonási “tünetek” jelentkezhetnek, amiktől ugyan nem kell félni mert nem veszélyesek, de azért nagyon hosszú távon, nem tesz jót.

Ha nincs meg a nagy OH

-A rendszeres orgazmus, maga egy mentális és testi-lelki vitaminbomba, ami állítólag még fiatalít is…Nos ezt nem tudjuk bizonyítani, de ha ez elmarad, az gyakoribb idegeskedéssel, kevesebb alvással, és esetenként depressziós tünetekkel is járhat.

-Testéhség

Ha tartósan nincs kivel ágyba bújni akkor előbb-utóbb olyannyira kiéhezünk bármilyen testi kontaktra, hogy egy ölelést is eufórikus örömmel élhetünk meg, és az immunrendszer is legyengülhet az érintések hiányában. Ha nem érezteti valaki velünk hosszú ideig, hogy kívánja a testünket, akkor az önbizalomcsökkenéshez, elszigetelődéshez és tartós szorongáshoz is vezethet.

-Ha hosszabb kihagyás után fekszik le valaki valakivel, akkor szinte újnak fogja megélni a szex élményét és sokkal szabadabb és felszabadultabb lesz az együttlét közben, a hosszú szünet miatt.

Pszichológusok azt tanácsolják, hogy még ha nem is élünk párkapcsolatban és nincs partnerünk a szexhez, akkor is szüksége van időnként kielégülésre a testnek, ezért ne riadjunk vissza önmagunk kényeztetésétől sem.

Forrás: Insider

Megosztom: