Egyéb

A párizsi divatház többé nem dolgozik igazi szőrrel

Megosztom:

Viszlát szőrme!

A divatiparban is szükség van a zöldülésre

Az 1961 óta létező Yves-Saint Laurent divatcég kijelentette, hogy 2022-től nem fognak igazi szőrmét használni, semmilyen darabjukhoz. Ezzel az YSL divatház az utolsók közt lesz, akik ezzel a radikális lépéssel kiállnak a környezetvédelem és az állatok jogai mellett. A divatóriás nem csak ruhákkal, de kozmetikai termékekkel, táskákkal és parfümökkel is foglalkozik, így azokhoz sem használnak állatkísérleteket innentől, így ők is beálltak a “zöld” cégek közé.

Ez vonatkozik majd a Bottega Venetára és az Alexander McQueen márkákra is. A vezérigazgató Francois- Henri Pinault szerint :(aki amúgy Salma Hayek férje).

“Az idők változnak, ahogy a divat is. Ehhez alkalmazkodnak a divatházak is. A klienseink is változtak és a luxusmárkáknak is figyelembe kell ezt mostmár vennie. “

A szőrmekérdés már elég régóta porondon van és megosztja az embereket. Több híresség is kiállt már az állatok védelme ellen, és nem csak a divatiparban, de a szépségiparban is egyre többen szólalnak fel az állatkísérletek ellen és az öncélúság miatt az állatok legyilkolásáért. Nagy-Britanniában 20 éve be van tiltva az állatok csupán bundájuk miatti tenyésztése , de ettől függetlenül megvannak a kiskapuk. Az igazi szőrmét most már a nagy divatházak jelentős része betiltotta, így lassan de biztosan elkezdődött a változás.

Forrás: Metro

Megosztom: