forrás: pinterest
Élet

Miért jó, ha vannak hobbik az életünkben?

Megosztom:

Akinek nincs hobbija, az nincs jóban önmagával?

Legyen a hobbid inkább a jelszó, az unatkozás helyett

Most, hogy megyünk egyre jobban az őszbe, hamarabb sötétedik, hűvösebb az idő, többször esik, és a kedvünk is többször lehangoltabb talán, jól jön ha van valami amivel lefoglalhatjuk magunkat. Ilyenkor jön el a nyári aktívabb időszak után az otthoni begubózás, teázások és takaró alatti filmnézések ideje. Hogy egyedül, barátokkal, vagy párban, az mindegy is, mert minden körülmények közt meglehet találni azokat a dolgokat amik feltöltenek minket! Otthon lenni nem kell, hogy szorongással töltsön el minket, helyette próbáljuk meg felfedezni milyen jól érezhetjük magunkat a lakásunk kényelmében és élvezhetjük zavartalanul kedvelt hobbijainkat. Ha rendelkezünk bizonyos hobbikkal, azaz olyan tevékenységekkel amiket szívesen csinálunk a szabadidőnkben, akkor már rengeteget tettünk mentális egészségünk fenntartásáért. A hobbik, kreatívvá tesznek minket, megnyugtatnak, feltöltenek, és segítik a személyiségünk fejlődését.

Végtelen a paletta

Ha van legalább 1 hobbink már kijelenthetjük, hogy rendelkezünk kellő önismerettel, mert tudjuk, hogy mi az ami feltölt minket és a kedvtelés mellett az erősségünket is meglelhetjük benne. Most az olvasást, filmnézést, testmozgást ne soroljuk ide, mert azok olyan szabadidős tevékenységek, amiket az emberek többsége szeret csinálni, kikapcsolódásként. 🙂 Ha viszont szerettek barkácsolni/ különleges süteményeket sütni/ kertészkedni/ kötni/ társasozni/ értetek a borokhoz/ dekorálni/ festeni/ videózni/ nyelveket tanulni/ verseket írni/ zenélni/ táncolni/ programozni/ túrázni vagy fotózni és abból akár kollázsokat is készíteni, akkor már különleges embereknek számítotok!

A hobbikra mindenkinek szüksége van. Az aki azt mondja nincsen hobbija, valószínűleg nem ismeri önmagát eléggé. Egy hobbinak nem feltétlen kell a munkánkhoz kapcsolódnia, de ha abban a kivételes helyzetben vagy, hogy a hobbid egyben a munkád is, akkor az extra szerencsések közé tartozol. Viszont ennek megvan az a hátránya, hogy a személyiség és az érdeklődési kör egy kicsit beszűkül, így nem tanulunk új dolgokat. A hobbid végezheted egyedül, vagy társasággal is, a lényeg, hogy megtaláljátok benne önmagatokat.

Érdemes kipróbálni valamilyen új tevékenységet, és ha tetszik, akkor rendszeresen csinálni. Legyünk bátrak és vágjunk bele! Szánjunk ezekre a tevékenységekre időt és mi is jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben. Aztán ki tudja…Lehet olyannyira belejövünk valami újba, hogy bónuszként még pénzt is kereshetünk vele egyszer.

Forrás: Columbia

Megosztom: