Egyéb

Ha jövőre új kocsit vennél, másra számíts mint eddig

Megosztom:

Stop a gyorshajtásnak.

Egységesen minden autóra kiterjed majd

Aki jövőre tervezi, hogy új autót vesz, az számíthat néhány újításra az autó mechanikus rendszerében. Ugyanis az EU-s szabvány kötelezővé teszi az intelligens sebességkorlátozó rendszert minden új autóban, ezzel pedig járni fog egy-két változás.

A sebességkorlátozás fő oka a rengeteg baleset ami gyorshajtás miatt történik. Gyakorlatilag az autó 2022 májusától kezdve, nem fogja engedni, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban hajts, mert akkor jön a sípolás, vibrálás, villogás, és minden egyéb, ami meglehetősen zavaró vezetés közben. Az intelligens sebességkorlátozó rendszer (ISA= Intelligent Speed Assistant), egységes bevezetése már 2 éve felmerült az Európai Bizottságnál, de a tagállamok csak most bólintottak rá egységesen. Olyannyira komoly ez a dolog, hogy 2 év múlva az összes régi kocsit is eszerint kell majd átalakítani.

Az autómárkák maguk dönthetik majd el, hogy melyik fajta jelzést szerelik be a típusaikba, a rezgő pedáltól a sípoló hangig, de mindezt úgy kell létrehozniuk, hogy a vezetést ne zavarja majd. Az autómárkák többsége pont a gyorshajtásos túlkapások miatt 180 km/órára korlátozta a maximális sebességet, de az egységes újítás minden autóra érvényes lesz majd, így a sportautókra is. Ez pedig sokakat kiakaszt, mert a sportkocsiktól elvenni a száguldás élményét elvenni olyan, mintha a Sacher tortából kihagynánk a lekvárt.

Forrás: Telex

Megosztom: