Élet

Hogyan építsük be napi rutinként a vízivást a hidegebb időkben is?

Megosztom:

Ne felejtkezzünk el a vízről ősszel sem.

Tippek, a hidratáltság fenntartásáért

A nyári forróságban sokkal többször megszomjazunk és nem fogyasztunk olyan kevés folyadékot, mint az ősz beköszöntével. Pedig a folyamatos folyadékpótlásra a hidegben is figyelnünk kell, mert mindenre kihat a szervezetünkben. Próbáljuk meg a vízivást olyan rutinná beépíteni az életünkbe, mint amilyen gyakran a telefonunkra nézünk.

Szerencsére egyik alternatívaként szolgálhat ha nem kívánjuk a víz ízét, hogy ha teát fogyasztunk helyette. Végtére is, a tea is víz. De milyen trükköket vethetünk be azért, hogy a sima víz se maradjon ki a napi rutinunkból? Íme!

Legyen az üveg mindig az útitársunk

Bárhova is megyünk ne induljunk el víz nélkül. Egy kis üveg elég, így nem is kell nehezet cipelünk, de vagy az, vagy a termoszunk legyen nálunk, így ha szomjasnak éreznénk magunkat, azonnal ott a segítség.

Időzíts

Vannak erre különböző appok is, de az is elég ha beállítod az órád, hogy rendszeres időközönként jelezzen neked, hogy ha szomjasnak érzed magad, ha nem, innod kell. Ez segít a folyamatos hidratálásban és nem enged kiszáradni.

Ízesíts

Ha tényleg nagyon nem szereted a víz sima ízét, ízesítsd! Facsarhatsz bele gyümölcsöt, zöldséget, mentát, de akár egy KIS cukrot is tehetsz bele, bár akkor már a vércukrodat is felnyomja majd.

Mixelj

Amikor kávézol, teázol, gyümölcslét iszol vagy éppen alkoholt, mindig legyen az ital mellett egy pohár víz is. Ez hidratálni fog továbbra is, bármit is fogyasztasz mellette, és hamarabb is okoz jóllakottság érzetet.

Forrás: Metro

Megosztom: