Forrás: Pinterest
Egyéb

Mégsem lesz tiniknek szóló Instagram?

Megosztom:

Óriási az ellenállás.

Féltik a gyerekeket

A Facebook egy ideje tervezget egy tizenéveseknek szóló fotómegosztó platformot, de újra és újra akadályt gördítenek eléjük. Így történt ez most is, ezért bejelentették, hogy szüneteltetik a projektet.

Sokan azért tartják aggályosnak, mert előre nem lehet felmérni, hogy milyen hatása lenne a tizenévesre, leginkább a lányokra nézve az applikációnak.

“Miközben kiállunk a fejlesztések szükségessége mellett, úgy döntöttünk, hogy szüneteltetjük ezt a projektet” – írta Adam Mosseri, az Instagram vezetője. “Ezzel időt nyerünk arra, hogy együtt dolgozzunk a szülőkkel, szakértőkkel, és a döntéshozókkal, meghallgassuk az aggodalmaikat, és demonstrálhassuk a projekt értékét és fontosságát a mai tizenévesek számára.”

A lépés néhány nappal azelőtt történt, hogy az Egyesült Államok szenátusa meghallgatást rendelt volna el “A gyerekek védelme online: Facebook, Instagram és mentális egészségi károk” címmel, hogy megvitassák a mai fiatalokra nehezedő társadalmi nyomást a közösségi médiában.

Hogyan védhetik a mentális egészséget?

A Today Show interjújában Mosseri elmondta, hogy az Instagram számos olyan eszközön dolgozik, amik segítenek a mentális egészség kezelésében. Ez magában foglalja a Szünet nevű funkciót, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ideiglenesen elhagyják a platformot, amikor nehéz időszakon, például szakításon mennek keresztül, anélkül, hogy mások megjegyzést fűzhetnének vagy üzeneteket küldhetnének nekik.

Az Instagram azon is dolgozik, hogy opcionális szülői felügyeletet adjon a 13 éves és idősebb felhasználók fiókjaihoz. 

Hogy valaha létrejöhet-e ez a platform, az jelenleg kétséges.

Forrás: CNN

Megosztom: