Forrás: Pinterest
Odaát

Ha idegen invázió jön, semmit se tehetünk

Megosztom:

Nem tudnánk megvédeni a bolygót.

Esélyünk se lenne

Seth Shostak ufóvadász szerint káoszt okozna világszerte, és csak magunkat okolhatjuk, amiért nem vesszük komolyan ezt a lehetőséget.

A világhírű SETI Intézet csillagásza a Daily Star-nak elmondta: “Ha ide akarnak jönni, nem tehetünk semmit.”

Reméli, hogy egyszer egy távoli civilizáció közvetítését hallja majd, de arra figyelmeztet, hogy ha valaha háború törne ki köztünk és az idegen lények között, akkor biztosan veszítenénk. A SETI Institute, egy non-profit kutatószervezet a kaliforniai Szilícium-völgyben, ami az eget kémleli az idegen élet után kutatva.

Seth az intézet vezető csillagásza, és koordinálja azokat a kutatásokat, amik egy napon kommunikációhoz vezethetnek egy földönkívüli civilizációval.

Szerinte egy idegen űrhajó világszerte káoszt okozhat, mert sem az ENSZ, sem bármely nemzeti kormány nem hajlandó komolyan venni ezt a lehetőséget. Hozzáteszi, hogy ő és a SETI kollégái évek óta lobbiznak az ENSZ-ben, remélve, hogy rá tudják venni őket arra, hogy fogadjanak el egy nemzetközi jegyzőkönyvet arra az esetre, amikor először érintkeznénk egy másik civilizációval.

Ha egy idegen bolygó lakói elérnének minket, az azt jelentené, hogy a technológiájuk sokkal fejlettebb, mint a miénk – magyarázza. Ezért nagyjából olyan lenne a találkozás, mint az őslakóké a hódítókkal Amerika felfedezése után.

Forrás: Daily Star

Megosztom: