forrás: pinterest
Élet

Ezeket érdemes átbeszélni partnereddel, szex előtt

Megosztom:

Ha igazán jó együttlétet szeretnétek, nem árt pár dolgot tisztázni.

Fantasztikus szex= sextalk, mint előjáték?

Ha azt szeretnéd, hogy egetverő szexben legyen részetek, akkor nem elég, ha azt gondolod magadról, hogy neked már nem lehet újat tanítani. Tegyük félre a szexjátékokat, szerepjátékokat és minden egyéb tárgyi dolgot, itt az idő, hogy ki is mondjátok partnereddel azt amit szeretnétek az ágyban. Higgyétek el, ez fogja feltenni az i (o) -re a pontot.

Az ágyban nem szabad szégyenlősnek lenni és ha bizalmon alapul a kettőtök közti viszony, akkor nincs is miért szégyenkezned. Biztosan az ágypartnered is tudni akarja mire vágysz, mi izgat fel, mi esik jól, mi nem, és ezt te is szeretnéd tudni róla. Ha belegondolunk, a hétköznapi életünkben is minél több dolgot tudunk valamiről, annál jobban úgy érezzük, hogy ismerjük azt. Így van ez a szexben is. Azt se felejtsük el, mindannyian mások vagyunk, az ami az előző partnereddel működött, nem biztos, hogy egy másik személlyel működni fog. Lehet, hogy most más fog örömet okozni, de ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha kommunikálunk egymással,mert senki nem gondolatolvasó.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Egy szexuálpszichológus, Gigi Engle szerint a következő alapkérdéseket mindenképp tisztázzátok, mielőtt szexre kerülne sor.

-Mit jelent nektek ha most szexeltek egymással?

-Ez most csak egy kaland vagy komolyabb is lehet?

-Terveztek-e monogámiát egymással?

-Másokkal is lefekszetek?

Ezek az alapok, amiket azért fontos tisztázni, hogy ne sérüljön egyikőtök sem lelkileg, utólag.

Engle szerint, nem ciki megkérdezni egy új szexpartnertől, hogy mikor volt utoljára tesztelve nemi betegségek ellen és ezt is tisztázni kölcsönösen, mert ha valaki sokat váltogatja a partnerét, az kellemetlen meglepetésekkel járhat. A következő kérdések amiket a szexguru szerint fel kell tennetek egymásnak:

-Hogyan szeretitek ha megérintenek?

-Mivel okozhatnátok élvezetet egymásnak?

Ha most arra gondoltok, ez a vallatás kicsit olyan lenne az ágyban, mint egy száraz állásinterjú, erre is van tippje Englenek. Azt tanácsolja mindent játékosan csináljunk, ne görcsöljünk rá a dolgokra és maradjunk lazák a beszélgetésben is. Érdemes úgy kezdeni a beszélgetést, hogy közöljük a partnerünkkel, hogy a világ legjobb szexét szeretnénk átélni vele és emiatt szeretnéd tudni, hogy mitől van totál oda, mi a kedvenc pozíciója, mi az amit nem bír, mikről szokott fantáziálni? stb…

Ezeknek a témáknak nem feltétlen közvetlen szex előtt tanácsos felmerülnie köztetek. Ha olyan viszonyban vagytok, akkor bizalmasan már előre lehet ezeket a dolgokat tisztázni, így olyan lesz, mint egy izgalmas előjáték. A szexuálpszichológus szerint akár még írásban is lehet ezekről a dolgokról beszélni, akár sms-ben, akár chaten, a lényeg, hogy élvezzétek és ezáltal még jobban megismerjétek egymást.

Forrás: Cosmopolitan

Megosztom: