forrás: pinterest
Élet

Ezek a bizonytalanságok merülnek fel leggyakrabban a kapcsolatokban

Megosztom:

A leggyakoribb páros viták.

Beszéljétek meg!

Ha tartós párkapcsolatban éltek, akkor idővel elkerülhetetlen, hogy a kapcsolatotokba bele ne rondítsnak a bizonytalanságok. Bizonytalan lehetsz magadban, a másikban, egy külső tényezőben, szinte bármivel kapcsolatban felmerülhet ez a kellemetlen érzés, de kihat a kapcsolatra, akkor is ha nem ahhoz van közvetlen köze.

Legjobb, ha ezeket a belső bizonytalanságokat megbeszélitek és /vagy kompromisszumot köttök vagy megoldást találtok rá. A lényeg, hogy ne rejtsétek el ezeket, mert előbb-utóbb úgyis kibukik. És minél később, annál rosszabb lesz.

Nem szeret

Ez főleg akkor fordul elő, ha az egyik fél úgy érzi, ő jobban szereti a másikat. Ez az érzés az önbizalom hiányából fakad általában, és legtöbbször értelmetlen. Elvégre, ha valaki nem szeret, az nem dönt úgy, hogy veled van, nem?

Nem vagyok elég jó

Hasonló az előző bizonytalansághoz, csak itt még jobban előtérbe kerül a kisebbségi érzésünk. A kölcsönös tisztelet iszonyatosan fontos egy párkapcsolatban , de nem szabad abba a hibába esni, hogy piedesztálra emeljük a másikat.

Nem számítok neki

Ez főleg a nőknél jellemző érzés, és inkább a kapcsolat egy későbbi szakaszában jöhet elő. Időszakos érzés, ami akkor jelentkezhet leginkább, ha stresszesebb és húzósabb időszakot él meg a másik fél, ezért nem marad annyi ideje és ereje a párkapcsolatára, mint korábban. Ilyenkor is tisztázni kell, hogy ugyanúgy szeretjük a másikat, de ez most egy hajtósabb időszak.

Másfelé változunk

A kapcsolatokban ez is gyakori szakító ok. Mivel folyamatosan változik a személyiségünk, ezért természetes, hogy a párkapcsolat közben is fejlődünk és változunk. Jó kommunikáció esetén, ezzel nincs is gond, baj akkor van ,ha nagyon különbözőek a célok és a személyiségünk is nagyon eltér a másikétól idővel.

Nem bízol benne

Ahol bizalom nincs, ott semmi sincs. A bizalom alap. Párkapcsolatban meg főleg. Ha nem bízunk a párunkban, akkor úrrá lesz rajtunk a paranoia és a féltékenység, “nyomozgatunk” utána, az meg már régen rossz.

Valami nem oké

Na ezt hívják megérzésnek. Általában szintén a nőknél működik, de ez valami olyasmi amire sokszor tényleg érdemes hallgatni. A “belső hang”. A nők rendelkeznek azzal a rejtett képességgel, hogy mindig megérzik, ha valami megváltozott, vagy a másik sumákol valamit. Elképesztő, de tényleg képesek vagyunk megérezni, ha párunk éppen félrelépett vagy hazudott nekünk valamiről. Ilyenkor ne tartsuk ezt magunkban, de lehetőleg maradjunk nyugodtak. Adjunk a másiknak teret, hogy megmagyarázhassa, aztán döntsünk.

Forrás: Metro

Megosztom: