forrás: pinterest
Élet

Mi az az etikus antimonogámia?

Megosztom:

Kibúvó a megcsalás fogalma alól.

Inkább életformára utal

A mai ingereknek köszönhetően egyre több ember futamodik meg a “hagyományos” monogám párkapcsolatok elől és menekül a pusztán testi vonzalmon alapuló szexkalandokba. Elsőre furcsa hatású lehet ez a címben szereplő szó, de valójában egy összefoglaló kifejezésről van szó. Egyre népszerűbbek a nem monogám jellegű kapcsolatok, legyen az swinger, nyitott kapcsolat, barátság extrákkal jellegű kapcsolat. A közös ezekben, hogy nincs meg a kizárólagos elköteleződés a másik fél iránt, és ha ez kölcsönösen jó így mindenkinek, akkor nincs is ezzel semmi baj.

Összefoglaló név

Az etikus antimonogámia tulajdonképpen összefoglalja mindazon kapcsolatokat, amikor a felek másokkal is szexuális kapcsolatba lépnek, de erről előtte tájékoztatják a másik felet, így nem lehet megcsalásnak nevezni. Ez történhet a kapcsolat megfűszerezésére, lehet a monotonitás ellen, de összességében veszélyes játék, mert mégiscsak a testünket visszük ezzel vásárra és így esélyt sem adunk, hogy az a bizonyos elköteleződés, bizalom és szeretet kialakuljon a másikkal, ami csak a kettőjüké, mert pont ezt a buborékot osztják meg másokkal is.

Érdekesség, hogy a nem monogám kapcsolatok hívei leginkább a színes bőrű emberek, és az etikus antimonogámia inkább nevezhető egyfajta életstílusnak, mintsem kapcsolati formának. Nagyon fontos, hogy mindig tisztázzuk a partnerünkkel, hogy mit szeretnénk tőle. Ha csak szexre vágyunk vele, előre közöljük. Ha egyéb értelemben is vonzódunk a másikhoz, azt is előre adjuk tudtára, így senki nem sérül. Ha azt érezzük nem éltük ki magunkat és sok emberrel szeretnénk szexuális kapcsolatot létesíteni, akkor ne hívjuk azt párkapcsolatnak, mert a csak szexkapcsolat nem az. Ha viszont azt érezzük, hogy annak az egy embernek a testi-lelki érintésére vágyunk csak, akkor bátran vállaljuk fel, és bizonyítsuk be, hogy a monogámia még létező és működőképes fogalom még ma is.

Forrás: Cosmopolitan

Megosztom: