forrás: pinterest
Élet

Egyre többen influenza ellen is oltatnák magukat

Megosztom:

Legalábbis az angoloknál.

Máshogy állunk az oltásokhoz?

A koronavírus elleni védőoltás meghozta a kedvet a vakcinákhoz? Lehetséges…

A szigetországban kimutatták, hogy mióta a védőoltásoknak akár életmentő szerepük is lehet, általánosságban megnőtt az emberek bizalma az oltások felé. Az influenza is egy olyan vírus, ami már évek óta minden hidegebb őszi-téli időszakban elterjed, és rengetegen betegszenek meg benne, de az oltást az ellen nem sokan kérték. Nos, úgy tűnik, a Covid miatt ez most változóbb tendenciát mutat.

Többen kérnék ezt is már

Egy nem régi felmérés alapján a brit lakosság 66%-a bevállalná az influenza vírus ellen is a védőoltást, pedig eddig elzárkóztak tőle. Sokan nem is attól tartanak, hogy komolyabb bajuk lenne, inkább csak nem akarnak betegek lenni, és ezzel is időt veszíteni a munkából való kieséssel. Sokan pedig a körülöttük lévőket nem akarják megfertőzni, így inkább oltást kérnek az influenza ellen is.

Az orvosok véleménye szerint, az előttünk álló időszak azért lehet különösen veszélyes, mert nem csak a koronavírus maradt még mindig velünk, de a korábbi korlátozások és bezártság miatt, az influenza sem terjedt olyan ütemben, ahogy most viszont fog, és bennünk pedig nem alakult ki most az a természetes nyájimmunitás a vírussal szemben, aminek ki kellett volna.

Forrás: Metro

Megosztom: