forrás: pinterest
Egyéb

A LEGO drasztikus lépésre szánta el magát

Megosztom:

Nincs többé feltüntetve kinek ajánlják.

Bárki játszhat bármilyen típussal

Ti Legóztatok gyerekként? Tuti! A Lego nem véletlen a világ legnépszerűbb építőjátéka, a mai napig. A kis színes kockák mindenki szívébe belopták magukat. Fiúk és lányok egyaránt játszanak vele, és tökéletesen lefoglalja a figyelmet, miközben fejleszti a kreativitást is. Ideális játék. Sőt. A Legót egyáltalán nem csak gyerekek használják, rengeteg felnőtt Legózik felnőtt korában is, és nincs is ebben semmi meglepő. A bennünk élő gyerek, ha lehet soha ne tűnjön el, és merjünk Legózni bármilyen korban!

Az viszont megfigyelhető volt, hogy a lányoknak szóló Legók látványosan megvoltak különböztetve a fiúknak szólóktól, pedig egy valóban univerzális játékról van szó. Én bevallom, kislányként is építgettem, és inkább a fiús témájú Legókkal játszottam inkább, kislányoknak szóló nem is igazán volt otthon. És apukám is segített építeni, miközben megvitattuk az élet nagy dolgait, na persze csak annyira, amennyire 5-6 évesen lehet.

De átlagban elmondható, hogy valóban másféle Legóval játszottak a lányok és a fiúk. A mai világban viszont a lányok már sok olyan dologban is ügyesen mozognak, amit eredetileg inkább fiúsnak tartanak, a fiúk viszont gúnyolódások tárgyai lehetnek, ha lányos dolgokkal játszanak. A Lego ez ellen lép most fel. Honlapjukon már meg is szüntették a külön fiúknak és lányoknak való játékokra szűrés lehetőségét, és csak tematikák vannak, amikből mindenki a számára tetszőt választhatja ki, a böngészéskor. Nem lesz ráírva ezentúl a dobozokra sem, hogy “fiúknak” vagy “lányoknak”. A cég így kíván kiállni a nemi megkülönböztetések ellen, és a sztereotíp gondolkodás ellen is.

Forrás: The Guardian

Megosztom: