Élet

Az alkohol hatása a szívünkre és egészségünkre

Megosztom:

Óvatosan az alkohollal!

Ismét a mértékletesség a kulcs

Az alkoholról sokféle mondás kering. Ami fix, az, hogy kis mennyiségben nem árt az alkohol, de nagy mennyiségben mindenképp ártalmas. Amerikai kutatók megállapították, hogy az alkoholfogyasztás képes a szívritmusunkat befolyásolni, és a véralkoholszintünk változásai miatt, hevesebb szívverést is okozhat a túl sok alkoholmennyiség.

Van olyan mennyiség aminél nem lehet egyértelműen felelősségre vonni az alkoholfogyasztást az esetleges szívritmuszavarral. A férfiaknál ez 1-2 pohár/nap, nőknél 1 pohár. Az Amerikai Szívintézet Kutatói azonban azt is megállapították, hogy a nagy alkohol mennyiség már befolyással van a triglicerid szintünkre, a koleszterinünkre, amik már összefüggésben lehetnek a stroke-kal vagy a szívinfarktussal.

Rövidebb élet

De nem csak a szívünkre van hatással az ital, hanem a májunkra, emésztésünkre, memóriánkra, stressz szintünkre, immunrendszerünkre és a vérnyomásunkra is. Egy 2018-as felmérésben kimutatták , hogy olyan emberek akiknek semmi egészségügyi probléma nem volt a szívükkel korábban, csupán napi rendszerességgel ittak, 2 évvel hamarabb haltak meg, mint a várható élettartamuk jósolta volna. Ha valaki 18 üveg alkoholt iszik meg egy héten az 4-5 évvel is rövidíthet az életén- kutatók szerint.

Természetesen mértékkel, heti 1-2 pohár bortól semmi bajunk nem lesz, de a bulik alkalmával se essünk túlzásba, és így a másnapra is emlékszünk majd.

Forrás: Foxnews

Megosztom: