Szórakozás

Nem csak amerikai/angol sorozatok vannak Netflixen

Megosztom:

Ezeket is érdemes megnézned.

A Netflix kínálata most már nagyon nemzetközi. Rengeteg sorozat közül választhatunk, és a sok olyan van már köztük, amit nem amerikaiak vagy britek készítettek. Ajánlunk most néhányat.

The Mess You Leave Behind

A spanyol sorozatnak két tanárnő a főszereplője, akik bár személyesen nem ismerik egymást a sorsuk mégis szorosan összefonódik. A sztori egy nyomozásról szól, a kisvárosba érkező új lakó igyekszik feltárni a múltban történt sötét titkokat.

A sorozat egy évados, ami 8 részből áll.

The Bonfire of Destiny

Ez egy kosztümös sorozat, az 1897-es Párizsban játszódik, amikor leégett a jótékonysági bazár. Rengeteg haltak meg a szerencsétlenségben, leginkább nők, ha nem a tűz, akkor a füst vagy az őket eltipró tömeg végzett velük.

A sorozat három nő sorsát követi, akiknek az élete nagyon megváltozott a baleset után.

Unortodox

Rengetegen akarták megfilmesíteni Deborah Feldman könyvét a zsidó közösségből való elmeneküléséről, de az írónő végül egy német stábot választott. A sorozat egy másik világot mutat be, egy olyan zárt helyet, ahol a nőknek egyetlen dolga van, férjhez menni és gyereket szülni. Az egyéniségeket, a másságot nem nézik jó szemmel. Ezt nem bírja tovább Esty, ezért elhagyja a közösséget és New Yorkot, hogy Berlinben kezdjen új életet.

A sorozat csupán 4 részből áll, gyorsan végig lehet nézni.

Ragnarök

A Ragnarök egy norvég fantasy, ami a skandináv mitológiát helyezi a mai világunkba. Edda városában játszódik a történet, amit az éghajlatváltozás és a helyi Jutul család tulajdonában lévő gyárak okozta ipari szennyezés sújt. Egy tizenéves fiú úgy dönt, hogy felveszi velük a harcot, közben pedig rá kell döbbennie egy óriási titokra önmagáról.

La Révolution

Újabb francia kosztümös sorozat, de ebbe kevertek egy elég erős fantasy szálat. Fiatal lányok tűnnek el az utcákról, akiknek a testét széttépve találják meg az erdőben. Felüti a fejét egy vírus, ami kékvérűséget okoz, és még ennél is rosszabbat.

A történetben rengeteg a dráma, ami horrorral és természetfelettivel van vegyítve.

Megosztom: