Forrás: Pinterest
Élet

Új-Zéland harcol a klímaváltozás ellen

Megosztom:

A gazdag országoknak jobban ki kell venniük a részüket.

Négyszeres támogatást osztanak

Új-Zéland ígéretet tett arra, hogy megnégyszerezi a klímaváltozásra fordított külföldi segélykiadásokat.

Miközben a világ minden tájáról érkező képviselők az ENSZ globális felmelegedésről szóló csúcsértekezletére készülnek, Jacinda Ardern miniszterelnök azt mondta, hogy Wellington négy év alatt 930 millió dollárra emeli éghajlat-támogatási költségvetését. A pénz legalább fele a csendes-óceáni szigetországokhoz kerül, amik közül sok alacsonyan fekszik, így veszélyezteti őket a tengerszint növekedése.

“Továbbra is fokoznunk kell támogatásunkat csendes-óceáni családunk és szomszédaink felé, akik az éghajlatváltozás első vonalában vannak, és leginkább szükségük van a támogatásunkra” – nyilatkozta.

Ardern szerint a pénz segít a közösségeknek a viharkárok, az emelkedő tengerszint és a szélsőséges időjárás leküzdésében, ami árvizeket és aszályt hozott a térségbe.

James Shaw éghajlat-változási miniszter szerint a viszonylag gazdag országoknak, például Új -Zélandnak, kötelessége segíteni a kiszolgáltatott országokat a globális felmelegedés miatt.

“Már csak néhány évünk maradt, hogy drámaian csökkentsük az üvegházhatást okozó gázok mennyiségét.” Ardern a klímaváltozást generációmeghatározó kérdésként írta le.

Forrás: Japán Today

Megosztom: