Forrás: Pinterest
Szórakozás

Miért más a Vastrón az új Trónok harcában?

Megosztom:

Kicsit máshogy néz ki a közelgő előzmény sorozatban.

Kisujj pedig megszámolta

A House of the Dragon előzetesében észre lehetett venni, hogy az új sorozatban megváltoztatták a Vastrón kinézetét. A Trónok harca 2. évadában igazából már megmagyarázták ezt, de ha valaki nem emlékezne, most segítünk felfrissíteni ezt az emléket.

Az HBO eredeti műsorából kiderül, hogy a Vastrónt sárkánytűzzel kovácsolták, és 1000 pengéből készült, amik Hódító Aegon ellenségeitől származtak. Kisujj (Aidan Gillen) azonban megjegyzi a 3. évadban, hogy a trónban még 200 kard sincs. A House of the Dragon viszont óriási változást hozott, több tucat pengével egészítették ki a szerkezetet. 

A Trónok harca 2. évadában Joffrey-tól (Jack Gleeson) tudhatjuk meg a változás okát. Az egyik jelenetben, amikor Cersei (Lena Headey) belép a Nagyterembe, látja, hogy Joffrey parancsokat osztogat az újjáépítésre. Miután megkérdezi, mi történik, megtudja, hogy a fia át akarja alakítani a tróntermet.

Joffrey mindent elmagyaráz, amit a rajongóknak tudniuk kell. A királyoknak saját preferenciáik voltak. Valójában elődje, Robert király (Mark Addy) nagy szerepet játszhatott a Vastrón megváltozásában. Végül is eltávolíttatta a Targaryen sárkánykoponyákat a trónteremből. Tehát valószínűsíthető, hogy néhány kardot is eltüntettek akkor.

A király preferenciája mellett van egy másik ok is. A House of the Dragon 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik. Emiatt érthető, hogy a Vastrón idővel megváltozott, hiszen rengeteg király ült ezen a trónon az évek alatt.

Forrás: ScreenRant

Megosztom: