forrás: pinterest
Odaát

Rejtélyes történet a múltból

Megosztom:

Máig nem tiszta az eset.

Mary Rogers története

A múltban is történtek olyan rejtélyes esetek, amiket máig homály övez. Ilyen Mary Rogers esete is, akiről még Edgar Allan Poe is írt egy verset hajdanán.

1841-ben járunk. Mary Rogers olyan gyönyörű volt, hogy a férfiak csodájára jártak. A nő egy dohányboltban dolgozott, de szinte csak azért jártak be a férfiak, hogy a szépségét megcsodálják. Nyáron a nő holttestét megtalálták egy folyóban.

Mi történt?

3 nappal az eset előtt, elköszönt vőlegényétől Daniel Payne-től és elmondta neki, hogy meglátogatja a városban a nagynénjét, de másnap már jön is vissza. Rogers soha nem tért már vissza. De vajon mi történhetett a nővel? Az előzményeket tekintve csak azt lehet tudni, hogy Rogers egyik este betért egy New-Jersey -i fogadóba, ahol egy titokzatos idegen férfivel beszélgetett, akiről senki semmit nem tudott. A fogadó tulajdonosnője, Frederica Loss sem ismerte a férfit, akkori elmondása szerint.

Nem sokra rá női holmikat találtak egy közeli mocsárban, és egy zsebkendőt is, amire az M.R. monogram volt hímezve. Egyértelmű volt, hogy Mary Rogers maradványait találták meg. A gyilkossággal a vőlegényét gyanúsították, aki soha nem ismerte azt el. Sőt, októberben Payne öngyilkosságot követett el, és egy búcsúlevelet is hagyott hátra.

” A Világnak! Itt vagyok hát, Isten bocsásson meg félresiklott életemnek.”

Máig nem tudni, hogy Payne a veszteség miatti bánattól lett öngyilkos, vagy a bűntudattól, hogy ő volt a tettes. Egy évvel később újabb furcsaság történt. A korábban említett fogadó tulajdonosát, Fredericát lelőtte a saját fia, állítólag véletlen. A nő a halálos ágyán vallomást tett, hogy a titokzatos férfi, akivel azon az estén Mary Rogers beszélgetett a fogadóban, valójában egy orvos volt, akivel azért találkozott Mary Rogers, hogy segítsen neki elvetetni a gyermekét. A műtét azonban rosszul sült el, és Rogers belehalt. Ekkor próbálták azóta sem tudni pontosan kik, a fogadós nő fiaival együtt, eltüntetni a nő nyomait és megúszni a dolgot. Viszont a boncolás amit Mary Rogers elhunyt testén végeztek, azt mutatta ki, hogy a nő valójában sosem volt terhes. Máig nem tudni mi az igazság.

Forrás: Dustyoldthing

Megosztom: