forrás: pinterest
Szórakozás

Egyre többen nevezik el gyerekeiket Marvel hősök után

Megosztom:

Sok Loki született.

Érkeznek a Thanosok is

Itthon is megvan az az egyre inkább elterjedő szokás, hogy születendő gyerekeinknek különleges nevet adunk, és az sem szokatlan, hogy egy-egy filmes karakter után kapják a nevüket. Itthon leginkább a dél-amerikai szappanopera karakterek a favoritok, de nem ritkák a híres focisták utáni nevek sem, így egyre több Ronaldo fog majd köztük rohangálni. Az USA-ban pedig a Marvel univerzum hőseinek a nevei vannak felszállóágban.

A Star Wars is népszerű

Évről évre változnak a trendek, de az MCU (Marvel Cinematic Universe) stabilan tartja magát, mi több, egyre inkább eltrjedtebb, ha a gyerek elnevezéséről van szó. A legnépszerűbb babanevek a Loki( Loki), a Thanos (karakter a Bosszúállókból), és a Valkyrie( karakter a Thorból), jelenleg, a legújabb felmérések szerint. 135 gyereket neveztek el Lokinak, 128 gyereket Valkyrie-nak, és a Thanosok aránya is 4 %-kal emelkedett. Népszerű még a Bucky (A Tél Katonája) és a Quill (Star-Lord) is, akik szintén Marvel karakterek. 2021-ben nagyon fut ez a trend, de a tavalyi évben is észre lehetett ezt már venni, nem csak az USA-ban, de a briteknél is. Ott például 2016-ban elképesztő népszerűségnek örvendett a Kylo, ami Ben Solo sötét oldalának Kylo Renn-nek a neve volt a Star Warsban. Nagy-Britanniában abban az évben több gyereket neveztek el Kylo-nak, mint Nigelnek vagy a tipikusan angol Gary-nek.

A tengerentúlon sok Steve (Amerika Kapitány, Dr. Strange), Bruce (Hulk), Logan( Farkas), Natasha (Fekete Özvegy), Peter (Pókember), Jane (Thor szerelme) és Wanda ( Skarlát Boszorkány) is él, akik szintén Marvel karakterek polgári nevei, de ezekben a nevekben nem érzékelhető olyan látványosan a Marvel univerzum hatása, mint mondjuk a Loki-ban és a Thanos-ban.

Forrás: Screenrant

Megosztom: