forrás: pinterest
Élet

Hogyan légy büszke érdemeidre, anélkül, hogy a környezeted agyára mennél?

Megosztom:

Légy büszke arra, ha valamit elértél!

A hobbiknak nagy nagy szerepe van az életünkben

Először is, pszichológusok is megerősítették, hogy büszkének lenni elért eredményeinkre nemhogy nem árt, hanem kifejezetten hasznos. Jó érzéssel tölt el, büszkék leszünk magunkra, nő az önbizalmunk és igenis, ha valamit elértünk a saját erőnkből, akkor azt ne seperjük a szőnyeg alá.

Ha nem dicsérjük meg magunkat és nem osztjuk meg finoman a környezetünkkel, hogy milyen büszkék vagyunk arra a dologra amit kemény munka árán elértünk, akkor az bennünk marad, mint egy maró feszültség, amit szégyellni kéne. De hát miért is kéne szégyellni a sikereinket? :O

Éljen az egyéniség!

Legyen az művészet, sport, tudás, vagy akár konyhai eredmény, igenis legyünk rá büszkék és veregessük meg a saját vállunkat, ezenkívül bátran osszuk meg szeretteinkkel az elért dolgainkat. Sokan attól félnek, hogy ha eldicsekednek sikereikkel a környezetük irigy lesz, vagy rosszindulatú megjegyzést tesz, de ezektől nem szabad félni. Ha valaki nem örül velünk a siekreinknek, az sosem lesz a barátunk és a szíve mélyén csak a saját életében lévő hiányosságokat kompenzálja azzal a viselkedéssel, hogy minket is próbál lehúzni. Soha ne mások kedvéért csináljunk dolgokat. Fontos, hogy legyenek hobbijaink, sokféle érdeklődésünk, mert ezekben fedezhetjük fel több arcunkat, és ha valamit szenvedélyesen szeretünk csinálni, az előbb-utóbb megtérül.

Termszetesen, nem tanácsos átesni a ló túloldalára sem, mert a túlzott dicsekedés az már jogos ellenszenvet válthat ki, de ha megtaláltuk az arany középutat, bátran osszuk meg másokkal miben értünk el sikert az életünkben. A kevesebb, néha több, tudjuk.:) Az is lehet, hogy őt is csak inspirálni fogjuk ezzel, a saját sikereihez vezető úton.

Megosztom: