Forrás: Pinterest
Élet

A kutatók szerint a szülők jobban tétováznak a gyerekek beoltásával, mint a saját magukéval

Megosztom:

Kisebb a kockázat, így nem akarnak vakcinát.

Bizonytalanok a szülők

Egyre fiatalabbak kaphatják meg a védőoltásokat a koronavírus ellen, mégis sok szülő bizonytalan a döntésben. Még azok is, akik egyébként hasznosnak tartják az oltásokat, kétkednek abban, hogy a gyerekeiknek is szüksége van-e rájuk.

Egy nemrégiben végzett felmérése szerint a párok csak 51%-a tervezi, hogy azonnal beoltassa a gyerekeit, ha a korosztályukra kerül a sor. Az 5 és 11 év közötti gyermekeket nevelők 23%-a azt mondta, hogy soha nem adatná be gyermekeinek a COVID-19 elleni védőoltást, 18%-uk pedig várna.

Az okok között szerepel, hogy a fiatalabbaknál ritkán alakul is komoly megbetegedés a koronavírus miatt. Valamint sokan félnek a mellékhatásoktól.

A szakemberek szerint a szülőknek a kevésbé kézzel fogható érveket is figyelembe kell venniük az oltás esetén. A járvány súlyosan megviselte a gyerekeket, megfosztotta őket az iskolától, a társaikkal töltött időtől, a tanórán kívüli programoktól – és ennek következtében a mentális egészségük is romlott – mondta Dr. Vinita Dubey, a Torontói Közegészségügy egészségügyi igazgatója. Bár jelenleg itthon az iskolák nyitva állnak, és a legtöbb program is látogatható, a lezárások bármikor ismét az életünk részei lehetnek.

Forrás: Halifax

Megosztom: