Forrás: Pinterest
Szórakozás

Robert Downey Jr.-nak érzelmileg megterhelő volt a nagy jelenete

Megosztom:

10 évig játszotta a karaktert.

Nem volt egyszerű dolga

2008-ban a Jon Favreau rendezte Vasemberrel indult Downey diadal menete Tony Starkként. A karakter alapozta meg az MCU-t, 10 év után pedig a Bosszúállók: Végjátékban búcsút kellett neki mondania.

A film már a vágószobában volt, amikor a Russo testvérek megvilágosodtak, és kitalálták Stark nagy jelenetét. Downey ekkora már elbúcsúzott Vasembertől, és nehezen sikerült rábeszélni a visszatérésre.

Az “Én vagyok Vasember” mondattal kezdődött minden, és csak a vágószobába derült ki, hogy azzal is kellene véget érnie. Ez volt a tökéletes befejezés, ami rajongók százezreit ríkatta meg a mozitermekben.

Kevin Feige és Anthony Russo így emlékeznek vissza:

Feige: “Robert mesélte nekem, hogy amikor megtudta, hogy vissza akarunk térni, és leforgatni a vitathatatlanul a legérzelmesebb felvétel új verzióját, először nem akarta megtenni.”

Anthony Russo : “Úgy értem, ez nem az a fajta dolog, amit egyszerűen felveszel és leteszel. Szóval igen, Robert számára nagy kihívás volt újra megszólítani a karaktert. Nehéz volt megértenie, hogy pontosan hol tartunk a történetmesélésben. Amikor a vágószobában tartózkodsz, és minden nap az anyaggal dolgozol, mélyen megérted azt. Minden lehetséges módon megvizsgálod. Ez nem jelenti azt, hogy egy új ötlet ne üthetne be. Ekkor már igazán biztosak voltunk abban, hogy mire van szüksége [a jelenetnek].”

A Végjáték az egész stáb számára rendkívül érzelmes volt, de Downeynak pedig különösen, hiszen Vasember az egész életét megváltoztatta. Nem csak egy véletlen jelenet forgatására tért vissza; ez volt az Iron Man utolsó meghatározó pillanata, ezért mentálisan kellett felkészülni rá.

Forrás: Screen Rant

Megosztom: