Forrás: Pinterest
Szórakozás

The Boys producere: Nem használnak többé igazi fegyvert a forgatáson

Megosztom:

Új korszak köszönt Hollywoodra?

Óriási változások jöhetnek a tragédia után

Alec Baldwin véletlen lövöldözése és Halina Hutchins, operatőr halála megmozgatta Hollywoodot. Többen is felszólaltak az éles fegyverek forgatáson használása ellen, köztük Eric Kripke, a The Boys sorozat producere.

A showrunner kijelentette, hogy többé nem használnak valódi fegyvert a közkedvelt képregény-sorozat készítése közben, sem pedig a további projektjeiben. (A legújabb részekben egyébként szerepel Jensen Ackles, aki Baldwin filmjében is feltűnik, a producerrel pedig már a Supernatural sorozaton is dolgoztak együtt, így régóta ismerik egymást.)

Bár a The Boys 3. évadának forgatása  szeptemberben ért véget, a sorozat erőszakos narratívája és intenzív akciójelenetei garantálják a kellékfegyverek használatát és a rendkívül megkoreografált harci jeleneteket. Ráadásul úgy tűnik, hogy egy spin-off sorozatot is készíthet Kripke, vagyis hamarosan ismét akciójelenetek közepén találhatja magát.

A Twitteren közzétett új bejelentésében megfogadta, hogy jövőbeli produkcióihoz soha nem használ cold, hideg vagy üres fegyvert (olyan fegyver, ami bár valóban alkalmas golyó kilövésére, nincs megtöltve). Részvétét fejezte ki a Rust szereplőinek és stábjának, és “legrosszabb rémálmának” nevezte, hogy valakit megsebesítenek vagy meghal a forgatáson, Kripke megígérte, hogy a továbbiakban csak VFX technikát fog használni. Bejegyzését azzal zárta, hogy megkérdezett más filmeseket, hogy ki van vele.

Egy ilyen tragikus incidens után úgy tűnik, a többség egyetért Kripkével, hogy a fegyvereket el kell távolítani a filmes díszletekből. Bár a hasonló balesetek ritkán fordulnak elő, különösen a VFX modern korában és a fejlettebb egészségügyi és biztonsági irányelvek idején, nem ez az első olyan eset, amikor egy hideg fegyver elsütése végzetesnek bizonyult a forgatáson. Jon-Erik Hexum színész egy véletlen lövés után halt meg a Cover Up 1984-es forgatásán. Egy másik eset is történt 1993-ban, amikor Brandon Lee, a harcművészeti sztár, Bruce Lee fia is meghalt, miután véletlenül lelőtték a Holló forgatása közben.

Forrás: ScreenRant

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük