forrás: Pinterest
Színes

Kína korlátozná a felhőkarcolókat

Megosztom:

Fellépnek a magas épületek ellen.

Módosul a határ

Kínában is felismerték a túlnépesedés problémáját. A kisebb városokban pedig megtiltották, hogy felhőkarcolókat építsenek. A kínai közvélemény szerint, a felhőkarcolók igaziból flancolásból épülnek és a nagyobb városokban még van is létjogosultságuk, mert a zsúfoltság miatt egymás mellé építkezni már nem nagyon lehet, ezért építkeznek felfelé, de a kisebb városokban teljesen feleslegesek ezek az épületek. Na persze Kínában a “kisebb város” kifejezés relatív.

A 3 milliónál kevesebb lakosú városokban nem épülhet 150 méternél magasabb épület. A 3 milliónál több lélekszámú városokban, pedig 250 méterig lehet építkezni. Ezzel módosul a korábbi felső magassághatár, ami 500 méter volt. Ezentúl ha egy kisebb városban 250 méternél magasabb épületet szeretnének építeni, nem lesz könnyű dolguk, mert csak különleges, egyedi elbírálás alapján valósulhat az meg.

Sok a baleset

Egyre több a baleset a magas épületek miatt. Az USA-ban is Kínában is volt rá az elmúlt időszakban példa, hogy tisztázatlan okokból leomlott vagy beremegett egy-egy felhőkarcoló, veszélyeztetve ezzel több ezer ember életét. A kínai vezetés felelőtlenségnek tartja ezen épületek tömeges létezését és bíznak benne, hogy ezzel a korlátozással kevesebb lesz a felhőkarcolós baleset is.

Forrás: BBC

Megosztom: