Forrás: Pinterest
Odaát

Az ember, aki megölte a Halloweent

Megosztom:

Ismerd meg az egyik legdurvább halloweeni gyilkosságot.

Azóta is ellenőrzik a szülők a cukorkákat

Egy esős halloweeni éjszakán 1974-ben a texasi Deer Park gyermekei kopogtattak az ajtókon. Ronald Clark O’Bryan optikus is kint volt a fiával és a lányával, a nyolcéves Timothyval és az ötéves Elisabeth-tel. Csatlakozott hozzájuk szomszédjuk, Jim Bates és a kisfia.

Az egyik háznál, amihez a csoport közeledett, minden lámpa le volt kapcsolva, de a gyerekek bekopogtak, válasz azonban nem érkezett, így tovább mentek. O’Bryan lemaradt, majd a gyerekek után indult egy marékcukorkával, azt állította, hogy később mégis csak kijött valaki a sötét házból, és átadta neki az édességet.

Forrás: Vice.com

A cukorkákat szétosztották, majd Timothy lefekvés előtt megette az övét. Egy órával később a kisfiú már halott volt, megmérgezték cianiddal. A rendőrök szerencsére felismerték a mérget a lehelete mandulaillatáról, és sikerült idejében visszaszerezniük az édességet a többi gyerektől.

A nyomozók visszavitték Ronaldot a környékre, ahol elvileg az édességet kapták, de a férfi nem találta a házat, és azt állította, hogy nem látta a felelős arcát, ami gyanússá tette.

Forrás: Chron.com

A pénz miatt történt

Pár nappal később felfedezték, hogy Ronald nemrég kötött életbiztosítást mindkét gyermekére – 10 000 dollárt gyermekenként ugyanezen év januárjában, majd további 20 000 dollárt Halloween előtt. A nyomozók már tudták, hogy 100 000 dollár feletti tartozása van, így amikor megtudták, hogy Timothy halála után reggel 9 órakor felhívta a biztosítót, hogy a kifizetésről érdeklődjön, a kép kezdet összeállni.

O’Bryannél házkutatást rendeltek el, megtalálták az ollót és a műanyagot, amibe a cianidos édességet csomagolták. Ezután letartóztatták, majd mindössze 46 perc tárgyalás után az esküdtszék bűnösnek találta. A sajtó Candy mannek, vagyis Cukorkás embernek nevezte a korabeli cikkekben.

Először elektromos szék általi halálra ítélték, majd fellebbezett, a bíróság pedig méreginjekció mellett döntött. 1984. március 31-én pedig végrehajtották a halálos ítéletet.

Forrás: Vice.com

Megosztom: