forrás: Pinterest
Színes

Meghalt az az ember, aki minden napot csodaként élt meg

Megosztom:

Szinte mindent túlélt.

96 évesen ment el végül

Sunao Tsuboi annyi mindent élt túl, hogy gyakorlatilag fiatal kora óta ő úgy élte meg a napokat, hogy csoda, hogy még él. Túlélte Hiroshimát is, és végül 96 évesen hunyt el. Bár külsején is jelentős nyomot hagytak a traumák és az évek, de ő élete végéig pozitív szemlélettel élte meg a napokat. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy ajándékként tekintett az életére, ami nem is csoda.

Tsuboi még 20 évesen mit sem sejtve, élte át a hirosihimai atomtámadást. Mérnök tanuló volt és épp az iskolából tartott haza, amikor bekövetkezett a robbanás. Csodával határos módon sikerült valahogy elmenekülnie, bár számtalan égési sérülést szerzett. 3 órán át futott, mire már csak kúszni tudott. Azt hitte, itt a vég, még a nevét is felírta egy kőre, hogy “itt nyugszik”, de hetekkel később magához tért. Újra kellett tanulnia járni is, mert először csak kúszni tudott a sérülései és a szervezetét ért sokk miatt. Elképesztő.

Tsuboi egész életében a nukleáris fegyverek ellen harcolt és még Barack Obamával is találkozhatott egyszer, amikor jókedvűen elbeszélgettek. Idős korára már rák és számos más betegség is emésztette a férfit, de végül 96 évet élt meg. Két lányt és egy fiút hagyott maga után és a bizonyítékot, hogy az életösztön erősebb, mint hinnénk.

Forrás: BBC

Megosztom: