forrás: CNN
Élet

A koronavírus mellékhatásai, eltérhetnek a gyerekeknél is

Megosztom:

Továbbra is az oltásra buzdítanak mindenkit.

A gyerekekre is veszélyes

Sok szülő még mindig tart a Covid-19 elleni védőoltástól és lehet úgy dönt, hogy magát végül beoltatja, de a gyerekét már nem szeretné ennek alávetni. Pedig egyre inkább kiderül, hogy nincs mitől tartani. Különbözőek vagyunk, így szervezetünk reakciói is eltérőek lehetnek a vakcinákra de ez ugyanígy van a vírussal megfertőződés esetén is. Azok a gyerekek akik 9-11 évesek, ugyanannyi antitestet termelnek mint az idősebbek, így nincs mitől félni az oltás kérdésében-mondják amerikai kutatók.

Ha elkapják a vírust azonban, a gyerekek is komolyan betegek lehetnek. Sőt, ugyanúgy bele is halhatnak, mint a felnőttek. Egy amerkai kutatóorvos felmérések alapján megállapította, hogy a koronavírussal fertőződött 18 év alatti gyerekek közül 750-en haltak bele a vírusba. A 9-11 évesek közt pedig 160 volt az áldozatok száma, ami védőoltással, mind elkerülhető lett volna. Így tévhit, hogy a gyerekekre a vírus nem veszélyes.

A gyerekeknél eltérőek lehetnek a vírus mellékhatások is, és kinél erősebben, kinél gyengébben jelentkezhetnek ezek. Az izomfájdalom, a láz, a gyulladás a testben vagy a megfázásos tünetek, a gyerekeknél is erősebben jelentkezhetnek, sőt a szívizomgyulladás is kialakulhat, különösen a fiúknál, de ez csak elenyésző arányban jellemző, és sokkal kevésbé veszélyes, mint maga a Covid. így a kutatók és az orvosok továbbra is az oltásra buzdítanak mindenkit.

Forrás: CNN

Megosztom: