forrás: Pinterest
Élet

A XXI. század gyávasága, a ghosting: Hogyan kerüld el ezt a csapdát udvariasan?

Megosztom:

NE légy bunkó a másikkal és ne ghostingolj!

Ezt tedd helyette!

A társkeresőkön ismerkedéskor terjedt el az az igen rossz és udvariatlan szokás, hogy a lovagjelölt hirtelen minden ok nélkül eltűnik és többé nem válaszol az üzeneteinkre. Ez egyrészt igen bunkó dolog, másrészt pedig gyáva és minden szempontból ártalmas, mert egy egyenes nem, még mindig jobb, mint egy bizonytalan talán. Ennek is van számos változata persze, mert ha valaki egyoldalúan írogat és a másik részéről soha nem is kapott bíztatást, szimplán csak válasz nélkül hagyni az ilyen jellegű üzeneteket idegenektől, az nem számít ghostingnak. Ha viszont huzamosabb ideje ment a kölcsönös kommunikáció, netán flört és más is, majd hirtelen se kép se hang, hosszabb idő után sem, na az már ghostingolás javából. Mégpedig a legrondább és leggyávább változata. A ghosting, azaz szellemmé válás szokása, sajnos mindkét nemnél jellemző szokás lett, de nézzük a jó oldalát. Aki szó nélkül faképnél hagy, abból lehet következtetni az illető valós jellemére, és hogy később mennyire lehetett volna rá számítanunk az életben. Van azonban az a helyzet is, amikor is egyértelműen vissza szeretnénk valakit utasítani, de nem akarjuk megbántani. Ilyenkor kristálytisztán kommunikálni kell, ezzel elkerülve a hitegetést és a másik idejének elvételét, így elkerülhető az a csúnya ghosting.

A visszautasítás pár napig fájhat, az oktalan eltűnés egy életre nyomot hagyhat bennünk.

Minden esetben törekedjünk arra, hogy maradjunk korrektek. Tudjuk, vannak értetlen emberek, akik nem akarják elfogadni, hogy a nem az nem, az igen, meg igen. Náluk ajánlott kicsit erélyesebben fellépni és közölni, hogy nem szeretnénk tőle semmit. De erre léteznek udvarias formák is! Nézzük milyen esetek merülhetnek fel ha nem jön be nekünk valaki, és ezt felnőtt módra közölnünk kell vele, anélkül, hogy közellenséggé válnánk a szemében.

Nem jól kommunikál írásban

Létezik az a jelenség, hogy szemtől szemben egész élvezetes a beszélgetés, de írásban nem az igazi. Ez természetes. Sokan nem szeretnek chaten írogatni de személyesen lenyűgözőek tudnak lenni. Azonban, ha nekünk fontos az is , hogy írásban is legyen jó vele beszélgetni, akkor ezt mondjuk el neki.:

Nagyon örültem az ismertségnek, de nem hiszem, hogy a kommunikációs stílusunk hasonló, viszont remélem találsz valakit, akivel hasonlóan kommunikáltok.

Ha volt egy randitok, de nem volt jó

Ha már találkoztatok személyesen legalább egyszer, azt lehet érezni szinte azonnal, hogy fognak-e pattogni a szikrák köztetek vagy erre soha nem lesz esély. Ha úgy érzed, hogy teljesen hidegen hagy a másik, akkor mondj valami ilyesmit.:

Köszi a tegnap estét, jó volt valakivel nem csak az online térben kommunikálni. Hogy őszinte legyek, nem igazán látok közös jövőt, de remélem találsz majd valakit magadhoz.

Ha sok a vörös zászló

Ha valakiről időközben kiderül, hogy túl sok dolga nem kompatibilis veled, akkor nem valószínű, hogy valaha működne, köztetek egy kapcsolat. Ha te pl. nem dohányzol, és a cigi szagától is rosszul leszel, de az illetőről kiderül, hogy láncdohányos, akkor lehet ott nagy kémia és minden más, előbb-utóbb ez egy visszatérő konfliktus lenne köztetek. Ha ezekből az intő jelekből több is jelen van, engedd el és ezt mondd.:

Köszi a beszélgetést, nem hiszem, hogy jól működnénk együtt, de sok sikert neked!

Nem állsz kész randizni vagy ismerkedni, de magadnak is félve vallod ezt be

Az is előfordulhat, hogy beleveted magad az online ismerkedés világába, és mennél előre mint egy tank, de minél több embert ismersz meg, annál inkább frusztrál az egész és nem érzed jól magad. Amikor már fel sem nézel ezekre az oldalakra, és csak udvariasságból válaszolsz, töröld magad ezekről a randis platformokról, mert ez azt jelzi, hogy nem jött el az időd még. Viszont valami ilyesmivel köszönj el udvariasan.:

Bocsánat, jó volt téged megismerni, de minél több időt töltöttünk együtt, annál inkább rájöttem, hogy nem állok készen még valami új dologba belevágni senkivel.

Túl gyors a tempó

Ha azt veszed észre, hogy az udvarló már olyan dolgokat tervezne veled, ami neked még ijesztően korai lenne, vagy hirtelen már össze is költözne veled, akkor hallgass a józan eszedre és közöld, hogy ez a tempó neked túl gyors.

Bocsánat, de ez az egész nekem túl gyors. Időre van szükségem, hogy kitaláljam mit is szeretnék valójában magamtól és másoktól is.

A tartalékjátékos

Valljuk be, az elején mindenki ezt csinálja. Több emberrel is beszélgetünk a randiappokon, és szép fokozatosan szűkül le a mezőny. Általában az lesz végül a befutó, akivel klappol a kommunikáció, klappol a kémia és természetesen jól érzitek magatokat együtt. Na de mit írjunk a többieknek?

Szia! Biztos tudod, hogy másokkal is ismerkedtem egyidejűleg és úgy döntöttem van valaki, akivel szeretném megpróbálni komolyabban. Örültem, hogy megismertelek, és remélem találsz egy szuper embert te is.

Ugye, hogy van udvarias megoldás? És nem is fájdalmas.

Forrás: Metro

Megosztom: