forrás: Foxnews
Színes

Beérett az első termése a NASA-s paprikának

Megosztom:

Már növényt is termesztenek az űrben.

Újabb NASA-s siker

Fokozatosan egyre több kísérlet zajlik a világűrben és az emberi élet számára elengedhetetlen és nélkülözhető dolgokkal is szeretnek a NASA-nál kísérletezni. Most az a legújabb eredmény, hogy meghozta első termését az a chili paprika, amit a világon először, teljes egészében, a Nemzetközi Űrállomáson termesztettek.

Forrás:Twitter

A paprika magjai még júniusban kerültek elültetésre a NASA asztronauta, Shane Kimbrough segítségével. A termés pedig mostanra érett be és a hírek szerint nagyon finom lett. Ez azért is nagy dolog, mert innentől kezdve lehet további kísérleteket tenni a növények termesztésére olyan bolygókon, melyek nem ember lakta helyek, mint például a Hold vagy a Mars. (Egy másik kísérlet is zajlik, már 6 éve, amiben más zöldségeket, káposztát, kelkáposztát és salátát termesztenek, szintén egy elzárt térben. )

Azért pont a chili paprikára esett most a választás, mert az jót tesz az agyműködésnek, és a testnek is méregtelenítő hatású. A paprika termesztése egy külön kis cellában történt, ahol 180 szenzor és LED lámpák segítették a növését. A lámpákat a Kennedy Űrközpontból távvezérléssel irányította egy csapat.

Forrás: Foxnews

Megosztom: