Forrás: Pinterest
Egyéb

Milyen hatással volt a pandémia az állatmenhelyekre?

Megosztom:

Az állatok nem játékszerek!

Legyünk felelősségteljes, szerető gazdik

A Covid-19 “főszezonja” idején észrevehetően megugrott a menhelyekről örökbe fogadott állatok száma, legalábbis az USA-ban. Az emberek jobban ráértek, otthon voltak és volt több idejük foglalkozni a háziállatokkal. Sokkal többen vágtak bele ebbe a nagy felelősséggel járó dologba, azonban lelkesedésük sajnos nem tartott örökké.

Most, hogy a koronavírus ki tudja már hanyadik hullámánál járunk, és itt a hideg, sötét ősz is, az állatokhoz való kedv is megcsappant. 🙁 A menhelyek arról számoltak be, hogy ismét kevés állat talál szerető otthonra és hű gazdikra. Az állattartás felelősség. Sok szülő nem érti ezt, és hirtelen felindulásból vesznek egy nyuszit húsvétra a porontyuknak, de megunják azt, fél év múlva. Akkor inkább ne fogadjanak örökbe azok, akik így képesek dobálózni egy állat lelkivilágával. Leginkább a kutyáknál érezhető, hogy ha nem képesek felnőni a gondozásukkal járó feladatokhoz a gazdák, akkor megunják őket és megszabadulnak tőlük, vagy úgy, hogy visszaviszik őket a menhelyre, vagy otthagyják őket az út szélén. :(( Ez kegyetlen dolog, és egy állat sem érdemli ezt.

Az állatmenhelyekre az is egyre inkább hátráltató hatással van, hogy egyre magasabbak az örökbefogadási díjak, az USA-ban is. A pandémia alatt sokan elvesztették munkájukat, így kiadásaikat is jelentősen le kellett csökkenteni. Az állattartás viszont természetesen kiadásokkal is jár, hiszen orvoshoz kell vinni, etetni kell, játékokat kell kedvencünknek venni. Ezeket törődésünk jeleként tesszük, de ha valaki teherként éli ezt meg, várjon még az állatgazdisággal.

Forrás: Foxnews

Megosztom: