Forrás: Pinterest
Szórakozás

Robert Downey Jr.-nak köszönhetjük Amerika Kapitányt

Megosztom:

Ő vette rá a szerepre Chris Evanst.

Így vált meghatározóvá Robert Downey Jr.

Sokat beszéltek Downey szereposztásáról a Marvelnél. Érthető, hogy a stúdióvezetők szkeptikusan fogadták őt a tervezett franchise elindítására. Szerencsére a Vasember rendezője, Jon Favreau könyörtelenül kampányolt azért, hogy ő alakítsa Tony Starkot. A film bemutatása után azonnal világossá vált, hogy a lehető legjobb döntést hozták. Az első Vasember film hatalmas sikere után Downey az MCU egyik fő szereplőjévé vált, és szerepe túlmutat a filmvásznon. Behozta azt a személyt is, aki vitathatatlanul a legjobb partnere volt a képernyőn a franchise-ban.

Downey győzte meg Amerika Kapitányt

Kevin Feige és Stephen Broussard producerek Sebastian Stant szánták Steve Rogers szerepére az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmben. Joel Silver producer azonban határozottan kitartott amellett, hogy Evans a legmegfelelőbb a feladatra. Összefogott Downey-val, aki felkereste Evanst. Robert volt az utolsó lökés, ami meggyőzte Christ, hogy elmenjen a meghallgatásra, a történet többi részét pedig már ismerjük.

Evans így emlékezett vissza:

“Nagy elkötelezettségnek éreztem, hogy megcsináljam ezeket a Marvel-filmeket. Kezdetben kilenc filmből állt az ajánlat, aztán hatra lement. De hat film is nagyon sokáig tart. Az aggodalmam az volt, hogy ez egy életre szóló projekt lesz, sokkal nagyobb elköteleződés, mint amennyit elbírnék. De nem így lett. Ez volt a legjobb döntésem, amit valaha hoztam.”

Szerencsére a dolgok a legjobban alakultak. Evans nyíltan beszélt arról, mennyire élvezte az MCU-ban töltött idejét, annak ellenére, hogy eleinte vonakodott. Amerika Kapitány fontos része volt a franchise sikerének, és ez nagyrészt annak köszönhető, ahogy ábrázolta az ikonikus karaktert. Ráadásul Downey-vel való barátsága sokkal könnyebbé tette a munkájukat.

Forrás: ScreenRant

Megosztom: