Forrás: Pinterest
Egyéb

Edz úgy, mint Will Smith

Megosztom:

Kezdőknek is jó.

Ha kevés az időd, akkor is tökéletes

Will Smith az utóbbi időben nem a filmezéssel foglalkozott, hanem a testi és lelki egészségére összpontosított, a héten a memoárja kerül a polcokra, és egy új YouTube-sorozat, Az életem legjobb formája, ami dokumentálja azt az utat, amivel 20 hét alatt 20 kilótól fogyott.

A Fitbit ebben a hónapban támogatja Smith könyvturnéját. Ő a fitness-tech cég legújabb nagykövete, aki a múlt hónapban elindította a StrongWillt, egy hat alkalomból álló edzéskollekciót a Fitbit Premiumon. 

A StrongWill program csak testsúllyal dolgozik, és nem igényel további felszerelést. Egy szőnyeg azért hasznos lehet a kényelem érdekében, a Bodyweight Strength videóhoz pedig valamilyen megemelt felületre van szükség (padra, vagy székre).

A program hat videóból áll – mindegyik 20 percnél rövidebb –, amik a nagy intenzitású kardiótól a meditációig mindent tartalmaznak. Ezek önálló anyagok, így nem kell őket meghatározott sorrendben végezned, és akár gyors edzésként is használhatod, vagy csoportosíthatsz néhányat egy hosszabb edzéshez.

De mi az edzés?

Az első 15 perces edzés alapvetően egy “push-up bootcamp” kezdőknek. Három kör módosított fekvőtámasz, egy emelvényre emelve. Ezután három további, alacsonyabb padon végzett kör jön, három szett ülő fekvőtámasz és egy jóga blokk.

Az edzés nagyon egyszerű és lassú tempójú, így kezdőknek is tökéletes.

„Légy az, ami vagy” – mondja Smith a videóban. „Az edzés nem azt jelenti, hogy megpróbálsz olyan lenni, ami nem vagy. Megpróbálsz a legjobb, legegészségesebb és legerősebb változata lenni annak, ami vagy.”

A videók között van bemelegítés, és nyújtás, valamint 20 perces jóga alappózokkal. Egy 15 perces kardió sok guggolással, futással, és ugrálással. Egy 12 perces felsőtest edzés, ami a hátra, a vállakra, és a mellkasra összpontosít. Az utolsó videó pedig a mentális egészségről szól. 14 perces és a meditációs, valamint a mélylégzési rutin van a középpontjában. 

Forrás: Today

Megosztom: