Forrás: Pinterest
Élet

Nem is gondolnátok, hogy minek van még nagy szerepe az ismerkedésben

Megosztom:

A vonzalom fel nem ismert, titkos faktora

Észrevetted már?

A külső megfog, a belső megtart. Mondja a mondás. Ebben van igazság. De ezek csak nagyon sekélyes töredékei azoknak a tényezőknek, ami alapján megtetszik nekünk valaki és úgy döntünk szeretnénk vele jobban is megismerkedni. De mi lehet az a tényező, amit sokszor észre sem veszünk, mennyire döntően fontos, mégis láthatatlan?

Fontos, mégis elsiklunk felette

Ez nem más, mint a hang. A hangunknak elképesztő szerepe van abban, hogy valakihez vonzódunk vagy sem. Pánikra semmi ok, most nem az énekhangra kell gondolni, hanem a beszédhangunkra. Az orgánumunk adottság, de a hanglejtésünk, szókincsünk, hangerőnk, tónusunk nagyban olyan hagi dolgok, amikkel lehet játszanunk. Azt mondják például, ha izgatottak vagyunk valami miatt, ösztönösen elvékonyodik a hangunk és magasabban beszélünk. Ha pedig csábítani szeretnénk nem árt ha kicsit elmélyítjük a hangunkat és inkább halkabban beszélünk, mintsem hangosan.

A randiappoknál is egyre többször merül fel a személyes találkozást megelőzően az egyik fél részéről az a kérés, hogy beszéljenek videochaten, vagy hadd hallja telefonban a hangját a másik illetőnek. Ez az ismerkdés korai szakaszában még azért hathat idegennek, mert tudat alatt az agyunk is tudja, hogy ha randi előtt hallják a hangunkat, akkor már az alapján le lehet bizonyos információkat szűrni egymásról. Akinek nem tetszik a hangja nekünk, bármit tehet az illető, sosem fogunk fizikai vonzalmat érezni iránta. Egy ír felmérés szerint, ismerkedéskor 49%-kal nagyobb az esély a vonzalomra, ha hallhatjuk a hangját is valakinek, és 52% számolt be arról, hogy jobban megszeretné ismerni az illetőt miután hallotta is őt.

A hangunk tehát nagyon döntő tényező tud lenni ismerkedéskor. És találhatunk valakit szexinek, akár a hangja alapján is. Gondoljunk csak arra a bizonyos libabőrre, amit egy hang képes okozni.

Forrás: Metro

Megosztom: