Forrás: Pinterest
Szórakozás

Nehéz volt felvenni a Harry Potter kviddics jeleneteit

Megosztom:

Megszólalt a rendező.

Nem értette a szabályokat

Hihetetlen, de ebben a hónapban ünnepli 20. évfordulóját a Harry Potter és a bölcsek köve, az első film a sorozatból. Chris Columbus, az első rendezője elmagyarázta, hogy a kviddics jelenetek miért bizonyultak hihetetlenül bonyolultnak a forgatáson.

A Harry Potter és a bölcsek kövét gyakran tekintik az egyik legjobb könyv-film adaptációnak, ami figyelemre méltó, különösen, hogy egy gyermekkönyvet sikerült valami olyanná alakítani, amit a közönség minden korosztálya élvezhet. Az akkor még ismeretlen Daniel Radcliffe játszotta Harry Pottert, a főszereplő fiút, míg legjobb barátait, Ront és Hermione-t Rupert Grint és Emma Watson.

Egy szeretett könyv filmre adaptálása rengeteg kihívással jár, de bizonyos elemek még nehezebbnek bizonyultak Columbus számára. Például a kviddics varázslósportjának életre keltése eleinte összezavarta a rendezőt, mert csak a szabályok “mintegy 75%-át értette meg”. Az Insidernek adott interjújában a rendező elmondta, hogy nem akarta, hogy a közönség összezavarodjon a sporttól. “Alapvetően le kellett ülnünk Rowlinggal, és át kellett beszélnünk a kviddics szabályait”- mondta. Végül megtöltött egy jegyzetfüzetet a szabályokkal, a pontrendszerrel és a pálya tervezésével. Hozzátette:

“Alapvetően egy új sporttal állt elő. Nyilvánvaló, hogy az adott film vizuális effektusai kihívást jelentenek, mert egyik sem létezik a valóságban.”

Kviddics kiemelt szerepet játszik majdnem minden filmben, ezért különösen fontos volt, hogy az elsőben jól vázolják fel azt a közönségnek.

Forrás: Screen Rant

Megosztom: