Szórakozás

Így láttuk az MTV-EMA-t

Megosztom:

Budapesten sosem volt még ilyen nagyszabású zenei rendezvény.

 Sztárok özönlenek az arénába

Tegnap este megtörtént az a zenei esemény, amit legalább a fél világ már biztosan várt. Az MTV díjátadóinak történetében először, Budapest kapta a lehetőséget, hogy megrendezze az MTV-Europe Music Awards zenei díjátadó gáláját, ahol valóban világsztárok léptek fel. A Papp László Budapest Sportaréna megtelt emberekkel és már a műsor előtt is óriási volt a hangulat. A vírusveszélyre tekintettel szigorú előírásokat kellett betartani az oda látogatóknak, ami teljesen érthető. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy mi is betekintést nyerhettünk a nagyszabású show-ra, így testközelből megtudhattuk hogyan zajlik egy ilyen esemény.

A fenomenális műsort több, mint 180 országban közvetítették világszerte, de a fellépőkön a lámpaláz nyoma sem volt látható. Az est folyamán talán a legfeltűnőbb az volt, hogy kiemelkedően sok volt a latin-amerikai vonalú performansz, de amerikai rapperek is tiszteletüket tették a budapesti gálán, Nicki Minaj pedig videóüzenetből köszöntött mindenkit.

A mi személyes kedvenceink

Az estéről engedjetek meg egy szubjektív véleményt a fellépőkkel kapcsolatban. Számomra kiemelkedő volt Ed Sheeran, Kim Petras, Griff, Yungblud, Maluma, a Maneskin és az Imagine Dragons előadása. Vérprofi látványelemek, óriási hangulat, káprázatos színpadi ruhák, polgárpukkasztás, de pont csak annyira, amennyire kell egy ilyen eseményhez.  A díjátadók közt ott volt  Rita Ora, és a Years and Years énekese is.

A díjazottak

A magyar vonatkozás annyiban volt érzékelhető az est folyamán, hogy többször is megemlítették Budapestet, Drew Barrymore is bejelentkezett videóban, aki szintén megemlítette, hogy magyar származású. A világzenei díjaknál pedig lett magyar díjazott is, a fiatal rapper, Azahriah. A gálát megelőző, Hősök terén megrendezett One Republic koncertből pedig levetítésre került egy részlet.

A további díjazottak között szerepelt még Taylor Swift, Maluma, a Maneskin, Ed Sheeran, Nicki Minaj, Lil Nas, Saweetie (ő volt az est házigazdája is), és a melegjogi aktivista, Radványi Viktória szintén az est egyik díjazottja lett- az LMBTQ jogokért folytatott harcáért.

Mindenki egyenlő

A rendezvény pikantériája, hogy már 2 éve eldöntötték: Budapesten lesz megrendezve az EMA. A melegjogi törvényt az országban csak később hozták, melynek következtében felmerült, hogy elveszik Budapesttől a jogot, és nem lehet házigazda. A díjátadó alatt azonban arra használták fel a nyilvánosság erejét, hogy kiemelkedően kiálljanak az emberi jogokért, és az estén többször is hangsúlyozták a fellépők és a díjátadók is, hogy minden ember egyenlő és nem érdemel megkülönböztetést.

A kissé kellemetlen bemutatkozás és a nézetkülönbség ellenére Budapest most kapott egy kis figyelmet a világtól és bebizonyította, hogy bár kicsi, mégis képes nívós, világszínvonalú show-t rendezni.

Megosztom: