Forrás: Pinterest
Egyéb

4 pandémiás technológiai innováció, ami örökre megváltoztatja az utazást

Megosztom:

Velünk fognak maradni ezek az újítások.

A COVID-19 világjárvány kezdete óta eltelt 20 hónap alatt a technológiai újítások futurisztikusból ismerőssé váltak, és úgy tűnik, velünk is maradnak.

Virtuális és kiterjesztett valóság

Amikor a világjárvány leállította az utazást, a múzeumok és turisztikai célpontok a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) felé fordultak, hogy online kiállításokat és élményeket hozzanak létre. 

A világjárvány után a VR és az AR javíthatja a tényleges utazásokat is, például a luzerni Svájci Közlekedési Múzeumban felmászhatunk a Matterhornra. Az írországi Limerickben található Hunt Museumban van egy VR-attrakció, amivel a látogatók elmerülhetnek Hieronymus Bosch 500 éves festményében, a Gyönyörök kertjében.

Tömegkontroll

A társadalmi távolságtartás érdekében a városok, repülőterek és múzeumok tömegkontroll technológiát teszteltek vagy vezettek be, beleértve a szingapúri barangoló, kicsit ijesztő robotokat, amik bejelentik, hogy az emberek túl közel vannak egymáshoz, és táblák jelzik, mekkora tömeg van a repülőtér kapuinál. Amint az utazók tömegei visszatérnek a népszerű úti célokhoz, hasonló módszereket és eszközöket alkalmazhatnak a túlturizmus megelőzésére.

Kapcsolatkövető eszközök

Az Apple és a Google kontakt-nyomkövető funkciókat adott az új okostelefon-szoftverhez, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy feliratkozhassanak, és értesítést kapjanak, ha közeli kapcsolatba kerülnek egy fertőzött személlyel.

Más technológiák, például az automatizált szövegek, a vírusos hőtérképek és még az arcfelismeréssel rendelkező CCTV is segíthet nyomon követni más fertőző betegségeket, vagy felkészíthet minket a következő világjárványra.

UV tisztítás

A kórházak több mint két évtizede használnak UV fényt a vírusok fertőtlenítésére és elpusztítására. Mostanra a beltéri nyilvános terek, köztük a repülőterek, edzőtermek és mozitermek is áttértek a technológiára.

Az UV baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, amik legyőzik a COVID-19-et és más kellemetlenségeket, mind a levegőben, mind a felületeken. Megjelennek a mozgólépcsők kapaszkodóin, repülőtereken és repülőkön, vagy könnyű felszerelésű robotokként, amik menet közben fertőtlenítenek.

Forrás: National Geographic

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.