Forrás: Player
Egyéb

Az arany lehet a megoldás a fázósoknak?

Megosztom:

A ruhamárka újítása, garantáltan felmelegít.

Arany bélés és nincs több didergés?

Télen sokszor érezhetjük úgy, hogy annyira fázunk, hogy már nem elég a vastag kabát sem. Ilyenkor több réteg ruhát veszünk magunkra és alatta izzadunk de a fázás még van, hogy akkor sem múlik el. A Columbia ruházati márka azonban egy olyan újítással állt elő, ami világszerte hódító útjára indult. Gondoltátok volna, hogy az arany képes felmelegíteni a testünket? A Columbia erre jött rá! Illetve arra, hogyan építse be ezt termékeibe.

A kabátaik belső bélésében tesztelik az elméletet, miszerint az arany bevonóanyag sokkal jobban képes az embert melegen tartani, mint egy átlagos bélés. Ezt a technológiát használják a NASA-nál is, és a tűzoltóknál is egyébként, a hő megtartására. A Columbia már 10 éve alkalmaz ezüst pöttyöket a téli ruházati cikkeik belsejében, aminek továbbfejlesztett változata ez a mostani, arany pöttyös verzió.

Miben segít?

Az arany pöttyök egy hővisszaverő felületet alkotnak, melyek segítenek bent tartani és visszaverni a testhőt. A sok apró arany pötty formának pedig nem más az oka, mint hogy ha összefüggő arany felületről lenne szó, nem tudna hol elpárologni az izzadság és a pára. Így viszont a pöttyök közt távozni tudnak ezek az anyagok. Ezt az Omny – Heat Infinity névre hallgató technikát nem csak a kabátokkal alkalmazzák, de sapkákban, és akár bakancsokban is bevetik.

Forrás: Player

Megosztom: