Színes

Botrány a női fociban: a női kapus valójában férfi?

Megosztom:

Csalással vádolják a csapatot.

Maszkulin nő vagy tényleg férfi?

Jordániának vagy savanyú a szőlő, vagy valóban egy férfi az iráni női futballválogatott kapusa. A jordán-iráni meccsen ugyanis büntetőpárbajokkal győzőtt az iráni női válogatott, mégpedig az erős kapusnak köszönhetően, aki sorra védte ki a gólókat, így kapott ki Jordánia 4-2-re az Ázsia-kupás selejtezőn.

Zohreh Koudaei

A meccs után Jordánia kivizsgálást kért és azzal vádolják a kapust, Zohreh Koudaeit, hogy valójában férfi. Az irániak felvették a kesztyűt és nem ijedtek meg. Vállalják a kivizsgálást, továbbra is tartják, hogy a kapusuk nő nemű, és szívesen elküldik bizonyítékként a hormonvizsgálatok eredményét a jordániai csapatnak. Az iráni női csapat edzője szerint, Jordánia csak féltékeny a győzelmükre ezért próbálják őket csalással vádolni.

Iránban egyre nagyobb erőkkel próbálják elnyomni a nők helyzetét a sportban, de ők kitartóan ellenszegülnek és továbbra is részt kívánnak venni a különböző sportágakban. Kötelező eltakarni fejüket a helyi illem szerint, és ők ennek eleget is tesznek, de a testmozgásukat kifogásolókat nem értik.

Forrás: 444

Megosztom: